Diyarbakır önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak

Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı düzenlenecek. İki gün sürecek toplantıya aralarında Filistin’in El Halil Belediye Başkanınında olduğu ulusal ve uluslararası 30’a yakın büyükşehir belediyesi başkanları, eş başkanları ile yöneticileri katılacak.

YENİGÜN HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 23-24 Ekim’de Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı gerçekleştirilecek. Diyarbakır Wyndham Garden Otel’de “Yerel Diplomasi: Kentsel Geleceğin İnşası” temasıyla yerel yönetim temsilcilerini bir araya getirecek olan toplantı ile bölgedeki işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi amaçlanıyor. Toplantıya, ulusal ve uluslararası 30’a yakın büyükşehir belediyesi başkanları, eş başkanları ile yöneticileri katılacak.

AÇILIŞ KONUŞMALARI

Toplantının açılışında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Duman, UCLG-MEWA (Türkiye) Eş Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, UCLG-MEWA (Filistin) ve El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh, UCLG (İspanya) Genel Sekreteri Emilia Saiz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve UCLG Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve 2023-2024 UCLG Dönem Başkanı Uğur İbrahim Altay, Lahey Belediyesi Başkanı ve UCLG (Hollanda) Başkanı Jan Van Zanen ve Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu konuşacak.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısı ile devam edecek.

OTURUMLAR DÜZENLENECEK

Toplantıda, iki gün boyunca “UCLG-MEWA Kent Diplomasisi ve Yerel Yönetişim Komitesi: Şehirler Arası İş Birliği”, “Üst Düzey Diyalog: Küresel Gündemlerin Sosyal Etkisi”, “Gönüllü Yerel Değerlendirme (VLR): Küresel Gündemlerin Değerlendirilmesi”, “UCLG-MEWA Akıllı Şehirler ve Kentsel Mobilite Komitesi: MEWA Bölgesinde Kentsel Ulaşım”, “UCLG-MEWA Akıllı Şehirler ve Kentsel Mobilite Komitesi: Kentlerde Dirençlilik ve Akıllı Çözümler” başlıklı toplam beş oturum düzenlenecek.

UCLG-MEWA NEDİR?

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), 250’yi aşkın doğrudan üyesiyle 16 ülkeyi kapsayan bir coğrafyada faaliyetlerini sürdüren dünyanın en büyük yerel yönetim birliğidir.

UCLG Dünya Teşkilatı’nın 7+2 bölge teşkilatından biri olan UCLG-MEWA’nın Genel Sekreterliği İstanbul’da bulunmaktadır.

1987’de Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği’nin (IULA) bölgesel birimi olarak İstanbul merkezli kurulan Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği Doğu Akdeniz ve Orta Doğu Bölge Teşkilatı (IULA-EMME), dünya teşkilatındaki yeniden yapılanma doğrultusunda 2004’te UCLG-MEWA’ya dönüşmüştür.

FAALİYET ALANLARI

UCLG-MEWA olarak, şehircilik tartışmalarında Orta Doğu ve Batı Asya Bölgesi’nin bakışını yansıtma, kentler arasında ortak projeler ve kardeş şehir programlarıyla sinerji oluşturma, önemli küresel gündemleri yerele ulaştırma ve yerel yönetimlerin uluslararası platformlarda temsilini sağlama misyonuyla faaliyetlerimizi sürdürüyor, bu amaçlar doğrultusunda güçlü ve demokratik yerel yönetimler için çalışıyoruz.

* Düzenlenen eğitimler, çalıştaylar, paneller ve webinarlarla belediyeler için kapasite geliştirme çalışmaları yürütüyor ve küresel gündemleri, yerel yönetimlere ulaştırıyoruz.

* Projeler, programlar ve toplantılarla şehirlerin bir araya gelmesini, karşılıklı öğrenmesini ve iyi uygulama paylaşımlarını teşvik ediyoruz.

* UCLG Dünya Teşkilatı’nın yönetim organlarında ve Birleşmiş Milletler platformlarında üyelerimizin temsili ve görünürlüğünü sağlıyoruz.

* Süreli ve süresiz yayınlarımızla yerel yönetimler ve araştırmacılar için bilgi kaynağı oluyoruz.

* Farklı temalardaki komitelerimizle, üyelerimize önceliklerinde olan alanlara odaklanma imkânı veriyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri