Diyarbakır Kayapınar Belediyesi kadınların sorunlarına çözüm arıyor

Kayapınar Belediyesi, kadınların karşılaştığı şiddet, güvenlik ve sağlık gibi sorunları belirlemek için kapsamlı bir saha çalışması başlattı.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi, kadınların karşılaştığı sorunları tespit etmek ve çözüm yolları geliştirmek amacıyla kapsamlı bir saha çalışması başlattı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma, ilçede yaşayan kadınların ihtiyaçlarını ve taleplerini belirlemeyi hedefliyor.

Araştırma Üç Ana Başlıkta Gerçekleştiriliyor

İlk olarak Medya Mahallesi’nde başlatılan saha çalışmasında kadınlara, üç ana başlık altında sorular yöneltildi. Bu başlıklar; şiddet türleri ve başvuru mekanizmaları, çocuk koruma ve kadın sağlığı gibi konuların yanı sıra eğitim ihtiyaçlarını kapsıyor. Ayrıca, kadınların karşılaştığı şiddet ve bu durumlarda nereye başvurabileceklerine dair farkındalığın arttırılması hedefleniyor.

Güvenlik ve Kamusal Alanların İyileştirilmesi

Araştırmanın bir diğer önemli başlığı ise güvenlik konusu. Kadınlara, ilçedeki parklar, pazarlar ve sokaklar gibi kamusal alanların kadınlar ve çocuklar için daha güvenli hale getirilmesi için hangi adımların atılması gerektiği soruluyor. Bu kapsamda, yerel yönetimin kamusal alanlarda güvenlik önlemlerini nasıl geliştirebileceği ele alınıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri