Diyarbakır Eczacı Odası'ndan SGK'ya çağrı: İlaç farkları ödensin

Diyarbakır Eczacı Odası, eczacılara ödenmesi gereken farklar için SGK'ya çağrıda bulundu.

ÜMMÜGÜLSÜM TEYFUR/YENİGÜN HABER - Diyarbakır Eczacı Odası, eczacılara 7 aydan beri ödenmeyen ilaç farklarının ödenmesi çağrısı yaptı.

Oda tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan çağrıda, 7 ay gecikmeli olarak imzalanan SGK ek protokolü gereği eczacılara ödenmesi gereken iskonto değişimleri ve muayene ücreti farkları hala ödenmediği belirtildi

ECZACILAR FARKLARIN ÖDENMESİNİ BEKLİYORLAR

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"1 Ekim 2022 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmesi gereken 2023 SGK EK protokolü 28 Nisan 2023 tarihinde imzalandı.

7 ay gecikmeli olarak imzalanan SGK ek protokolü gereği eczacılara ödenmesi gereken İskonto değişimleri ve eczane hizmet bedelleri aradan geçen süreye rağmen hala ödenmedi.

GEREKLİ İŞLEMLER YAPILSIN

Diyarbakır Eczacı Odası, hali hazırda ekonomik zorluklar içinde olan eczanelerin daha fazla mağdur olmaması için gecikmeden doğan hakların ödenmesiyle ilgili kurumların görevlerini yapmasını talep ediyor."

SGK İLAC KATILIM PAYI NE KADARDIR?

Sosyal bir devlet bir vatandaşının yaşamı boyunca yükünü hafifletmeyi amaçlayan bir devlettir. Sosyal devlet bünyesinde yaşayan bir birey devletin tüm olanaklarından yararlanma hakkına sahiptir. Diğer tüm vatandaşlar arasındaki eşitsizlikler, en aza indirilerek hareket edilmektedir. Çünkü vatandaşlar arasında yaşanan ya da yaşanacak olan eşitsizlikler, sosyal bir devletin yörüngesinde olmayacak faktörlerdir. Bu tür durumlarda sosyal devlet gerekli alanlarda ya da konularda politikalar üretmektedir. Üretilen politikalar ekonomide, eğitimde, sosyal hayatta, iş hayatında gibi her alanda olabilmektedir. İhtiyaç dahilinde hazırlanan politikalar sağlık alanında yapılmaktadır. Sağlık bir vatandaş için olmazsa olmazdır. Sağlığın vatandaş üzerindeki etkisi sosyal devletin politikalar üretmesine olanak sağlamıştır. SGK ilaç katılım payı da bunlardan biridir.

İLAÇ KATILIM PAYI

Devletin bir kolu olan Sosyal Güvenlik Kurumunun tanımlamış olduğu ilaç katılım payı bazı vatandaşların sağlık hizmetlerinde yararlandığı bir durumdur. İlaç katılım payının alınmadığı bazı ilaçlarda vardır. Bunlar hasta katılım payından muaf ilaçlar listesi şeklinde hazırlanan ve içerisinde birçok hastalığın bulunduğu listedir. Sosyal Güvenlik Kurumu ilaç katılım payından bahsederken ayakta tedavi yapılan ilaçlar şeklinde bir açıklama yapmıştır. Dolayısıyla ayakta tedavi yapılan ilaçlarda SGK ilaç katılım payı, belirtilen özellikteki vatandaşların sağlık hizmetlerinden %10 ya da %20 oranında daha uygun yararlanacağını vurgulamıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri