Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 26 Mart 2025 tarihinde kaybolan ve 6 gün süren arama çalışmalarının ardından Kırklar Dağı mevkisinde Dicle Nehri’nde cansız bedeni bulunan 48 yaşındaki Sedat Karagöz’ün ölümüne ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi.
Hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporunda Karagöz'ün ateşli silah yaralanmasına bağlı kafatası kırıkları, beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu hayatını kaybettiği netleşerek cinayet şüphesi kesinleşmişti.
Güvenlik kameraları son anlarını kaydetti
Soruşturma kapsamında Karagöz’ün kaybolduğu gün saat 18.00’den itibaren yanında olan ve saat 21.03’te birlikte kamera açısından çıktıktan sonra yalnız ayrılan arkadaşı Necati Çetin ‘Kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklanmıştı. Hazırlanan iddianamede, olayda kullanılan silahın henüz bulunamadığı bilgisine yer verilmişti.
Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3’üncü duruşmasına tutuklu sanık Necati Çetin ve taraf avukatları katıldı.
"Ailesinden daha çok üzülüyorum"
özDiyarbakır Gazetesi'nde yer alan habere göre, Duruşmada söz alarak suçlamaları reddeden sanık Necati Çetin, maktul ile aralarında hiçbir husumet bulunmadığını savunarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu:
"Sedat’ın ölüm olayıyla ilgili benim uzaktan yakından ilgim yok. Kendisi benim hasmım değil, düşmanım değil. Onunla ticaretim yok. Bir gün bile birbirimize küfür dahi etmedik. Olay karanlıkta kalmasın, yapanlar ortaya çıkarılsın. Ben cezaevinde olmasam, şimdiye cinayeti işleyenleri ortaya çıkarmıştım. En azından ailesine yardımcı olmuştum. Bana göre ailesi, onu öldürenleri illaki biliyordur. 20 aydır boşu boşuna tutukluyum. Ailesinden daha çok üzülüyorum. Beraatimi talep ediyorum."
Duruşma 9 Aralık’a ertelendi
Mahkeme heyeti; cinayette kullanılan kayıp silahın tespit edilmesi ve dosyaya ilişkin yeni tanıkların dinlenmesi yönünde karar vererek, mevcut delil durumu doğrultusunda sanık Necati Çetin’in tutukluluk halinin devamına hükmetti. Bir sonraki duruşma 9 Aralık tarihine ertelendi.