Diyarbakır Bismil Belediyesi halkla buluşma etkinliklerini sürdürüyor

Diyarbakır Bismil Belediyesi, halkın katılımını artırmak için düzenlediği toplantılara hız kesmeden devam ediyor.

Bismil Belediyesi, halkın katılımını artırmak ve vatandaşların görüş ve önerilerini almak için düzenlediği halk toplantılarını sürdürüyor. İlçedeki mahalle ve köylerde yapılan bu toplantılar, belediyenin alacağı kararlara halkı doğrudan dahil etme amacı taşıyor.

Akbaş Köyünde Yoğun Katılım

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde düzenlenen halk toplantıları, mahalle ve köylerde aralıksız devam ediyor. Son olarak Akbaş (Sergewra) köyünde gerçekleştirilen toplantıya Bismil Belediye Eş Başkanı Güven Tanrıkulu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Toplantının amacı, halkın sorunlarını dinlemek, görüş ve önerilerini almak ve acil çözüm gerektiren konuları ele almaktı.

Toplantıda konuşan Eş Başkan Güven Tanrıkulu, halkın katılımıyla düzenlenen bu toplantıların belediye çalışmalarına büyük güç kattığını ifade etti. Tanrıkulu, "Toplantılarımıza katılarak, görüş ve önerileriyle belediyemize güç veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum," dedi.

“Kayyımlar Toplumsal ve Ekonomik Tahribat Yarattı”

Konuşmasında kayyımların belediyelerde yarattığı tahribatlara da dikkat çeken Tanrıkulu, kayyım döneminde ilçede ciddi ekonomik ve sosyal sorunların ortaya çıktığını belirtti. Kayyımların toplumun sosyal dokusunu zedelediğini ifade eden Tanrıkulu, "Kayyımlar, aile yapısından sosyal yaşam alanlarına kadar geniş çaplı bir tahribata yol açtı. Kadın merkezlerimiz ve kültür merkezlerimiz kapatıldı, sosyal ve kültürel hayat sekteye uğradı," diye konuştu.

Tanrıkulu, ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda yapılan bu tahribatları onarmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. "Sorunların tespiti, çözümü kadar önemlidir. Her gün bir mahallede halkımızla bir araya gelerek sorunları tespit ediyoruz ve çözüm için çalışıyoruz. Kayyımın ilçemizde yarattığı tahribatları halkımızın desteğiyle en kısa sürede çözeceğiz," dedi.

Toplantının sonunda Tanrıkulu, halkın sorularını yanıtladı ve vatandaşların görüş ve önerilerini tek tek not aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri