Diyarbakır Barosundan, Narin'in abisinin baroya vekalet vermesi hakkında açıklama

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran'ın, baroya başvurarak dosyaya vekâlet vermesi hakkında barodan açıklama geldi.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın abisi ve ailedeki tutuklu olmayan tek kişi olan Baran Güran'ın baroya başvuruda bulunarak Narin dosyasına taraf olması hakkında açıklamada bulundu. "Bu başvurudan kaynaklı haklı kaygı ve endişelerin fazlasıyla farkındayız" ifadelerini kullanan Eren, "Dikkatli ve temkinliyiz. Narin’in faillerinin yargı önüne çıkarılması ve adaletin sağlanması tek amacımız" diye yazdı.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cesedine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürerken, Diyarbakır Baro Başkanı Eren'den Narin'in abisi Baran Güran'ın baroya başvuruda bulunarak Narin dosyasına taraf olması hakkında bir açıklama geldi.

Eren, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Birçok aile bireyinin dosyada şüpheli olduğu bir durumda Baromuza hukuki destek konusunda yapılan bu başvurudan kaynaklı haklı kaygı ve endişelerin fazlasıyla farkındayız.

Dikkatli ve temkinliyiz…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri