Dicle Üniversitesi’nde gıda zehirlenmesi şüphesi; çok sayıda kişi tedaviye alındı

Dicle Üniversitesi Hastaneleri’nde çok sayıda hasta ve personel gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alındı.

Mahsum Kara/YENİGÜN GAZETESİ- Dicle Üniversitesi Hastaneleri’nde iddiaya göre dün dağitilan öğle yemeği nedeniyle 100'ün üzerinde hasta, personel ve sağlık çalışanın içinde bulunan kişiler gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alındı.

Yaşanan zehirlenme olayına ilişkin Yenigün Gazetesi'ne değerlendirme bulunan Tüm İş Konfederasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Ümit Umdu, "Dün geceden beri çalışmalarından karın ağrısı ve ateş şikayetiyle acil servisine başvurular yapıldı. Sabah 07.45 sularında acil birimine çalışanların başvurduğu görüldü. Hastanede çalışan hocalar, memur, intörn (tip öğrencileri) ve işçilerin içinde bulunduğu çok sayıda kişinin acile başvurduğunu tespit ettik. Şu anda sendika olarak tutanak tuttuk. Konunun takipçi olarak olayın takipçisi olacağımızı ve gerekli girişimlerde yapacağımızı belirtiyoruz" dedi.

DÜ BAŞHEKİMLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Hastanemizde görevli bazı personellerimiz, mide bulantısı ve ishal şikayetleriyle acil servise başvurmuşlardır. İlk değerlendirmelerde basit besin zehirlenmesi ihtimali üzerinde durulmaktadır. Personellerimizin durumu kontrol altında olup, gerekli tıbbi müdahaleler yapılmaktadır. Olayın nedeni hakkında ayrıntılı bir araştırma başlatılmış olup, sonuçlar en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri