Demirtaş yeniden cezaevine götürüldü

Annesinin rahatsızlığı sebebiyle Diyarbakır'a getirilen Selahattin Demirtaş, ziyaretin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında havaalanına götürüldü.

Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş, solunum ve böbrek yetmezliği nedeniyle birkaç gün önce hastaneye kaldırıldı. Sadiye Demirtaş durumunun ağırlaşması üzerine bugün kentteki özel bir hastaneye sevk edildi ve yoğun bakım servisine alındı. Demirtaş'ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Annesinin rahatsızlanması üzerine Selahattin Demirtaş özel uçakla, Edirne'den Diyarbakır'a getirildi. Demirtaş akşam saatlerinde hastaneye getirilirken, hastane içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri alındı. Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ve kızları da hastaneye geldi.

Annesini ziyaret eden Demirtaş, yaklaşık 5 saat hastanede kaldıktan sonra saat 23.00'te yoğun güvenlik önlemleri altında havaalanına götürüldü.

Amida Haber, Demirtaş'ın hastaneden ayrılırken hastane kapısına yanaştırılan zırhlı araca bindirildiğini yazdı. Demirtaş'ın elleri kelepçesiz şekilde zırhlı araca bindiği görüldü. Demirtaş'ın hastanede olduğu sırada da yalnızca hastaların girişine izin verildi. Sadiye Demirtaş'ın tedavi gördüğü kata da sadece görevli doktor ve hemşireler girebildi.

Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş, 31 Aralık 2023 günü vefat etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri