DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir aday seçiminde büyük çekişme!

DEM Parti’nin belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığı belirlenmesi için yapılan halk oylamalarında Diyarbakır'ın bazı ilçelerinde kazanan isimler belli olmaya başladı. Hangi aday adayı kazanmaya yakın? Ayrıntılar Haberimizde...

Sayımlar devam ediyor, öne çıkan isimler kimler?

Ahmet BARAN/YENİGÜN HABER – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) yerel seçimleri öncesi adayları belirlemek için birçok kentte gerçekleştirdiği halk oylamaları sürüyor.

Kurulan sandıklara giden delegeler hem kendi ilçeleri hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı ve encümenleri belirleme k için oy kullanıyor.

Diyarbakır merkez ve ilçelerde yapılan sayımlarda öne çıkan isimler de belli olmaya başladı.

Kadın eşbaşkan aday adaylarından Serra Bucak ve Gülşen Özer’in isimleri öne çıkarken erkek aday adaylarından ismi öne çıkan adaylar ise şöyle:

Cabbar Leygara, Doğan Hatun, Nimetullah Erdoğmuş ve Mahsuni Karaman.

İkinci tura kalma ihtimali yüksek

Sayım yapılan birçok yerde erkeklerde sayıların birbirine yakın olduğu ve halkoylamasının 2. Tura kalacağı tahmin edilirken, kadınlarda Serra Bucak’ın ismi öne çıkıyor.

Silvan, Bismil ve Kayapınar’daki halk oylamasının yaşanan teknik aksaklıktan dolayı yarına ertelendiği Diyarbakır’da bir kez daha sandıklar kurulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri