Çerkezoğlu, Diyarbakır'dan Bakanlığa seslendi: Yanlıştan dönün

DİSK Dev Sağlık-İş'in Diyarbakır'da toplu sözleşme hakkının gasp edildiğini belirten DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,Dicle Üniversitesi çalışanlarıyla biraraya gelerek, Bakanlığa çağrıda bulundu.

Süleyman ÖZDEMİR/YENİGÜN HABER – Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Dev Sağlık-İş’in toplu sözleşme hakkının gaspına yönelik Diyarbakır Dicle Üniversitesi çalışanlarıyla bir araya geldi.

Genel Başkan Çerkezoğlu, ziyaret kapsamında sendika yönetici ve temsilcileriyle Dicle Üniversitesi Hastanesinde çalışanları ziyaret ederek sendika çatısı altında örgütlenmeye davet etti.

Çalışanlarla yapılan görüşmeler sırasında açıklama yapan Çerkezoğlu, bir kez daha ”Toplu Sözleşme Hakkımız Gasp Edilemez!” diye seslenen Çerkezoğlu, sendikalarına yapılan haksız hukuksuz baraj altı bırakılmayı kabul etmeyeceklerini belirtti.

Bunun için her türlü hukuki ve yasal yaptırımları yapmaya devam edeceklerini belirten Çerkezoğlu şunları söyledi:

“Bu işin peşini bırakmayacağımızı ve bize inanan güvenen inanan 7500 den fazla sağlık emekçisinin hakkını koruyacağız. Geçmişte de 12 Eylül ile önümüze konulan barajlara rağmen kendi özgür irademizle sendikalaşmak ve sendikal haklarımızı kullanmak istiyoruz. DİSK kurulduğu günden bugüne Türkiye işçi sınıfının umudu olmaya, kendi iradesinin sembolü olmaya ve işçilerin sendikası olmak için önüne konulan her türlü baskıyı zorluğu aşarak yoluna devam ediyor. O nedenledir ki 12 Eylül Darbesi koşullarını genç arkadaşlarımız hatırlamaz DİSK’in faaliyetleri 11 yıl durdurulmuş DİSK’in bütün iş kollarında verdiği bu onurlu mücadelenin önü kesilmek istenmiştir. Çünkü DİSK bütün siyasi partilerden, sermayeden, işverenlerden bağımsız tek sendikadır DİSK bu ülkede işçilerin hakkını hukukunu koruyan ve işçilerin iradesin başka hiç bir iradeyi hiç bir baskı zulmü tanımayan bir sendikadır. İşçi arkadaşlarımız çok söyler, ‘Siz işçinin sendikasısınız yönetimin sendikası değilsiniz’ O nedenle kapalı kapılar arkasında sözleşme yapan idarelerin yönetimlerin zorla üye olma durumunda bırakan sendikalardan işçiye hiç bir zaman hayır gelmemiştir. İşte sağlık iş kolunda da bizler kendi emeğimize ekmeğimize sahip çıkmak için kendimizin söz ve karar sahibi olduğu gerçek bir sendikayı DİSK’in çatısı altında Dev Sağlık İş Sendikamızı yetkili yapmaya ve kapalı kapılar arkasında bizim hayatımız hakkında kara verilen o sözde sözleşmelere mahkum olmamak için sendikamızın çatısı altında örgütlendik ve örgütlenme devam ederek barajları yıkıp geçtik. Bu yolda bizlere destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

YANLIŞTAN DÖNÜN ÇAĞRISI

Sendika ve Toplu Sözleşme Hakkımıza sahip çıkıyoruz diyerek Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığını bu yanlıştan dönmeleri konusunda tekrardan çağrı yapan Genel Başkan Çerkezoğlu, “Bu haksızlığa sağlık işçileri teslim olmayacak. Çalışma Bakanlığı bize yaptığı bu haksızlığı açıkça kabul etti. Bizi baraj altı bırakmak için kurdukları tezgah, Çalışma Bakanlığı’nda Türk-İş ve Hak-İş arasında yetki kavgasında onların ayaklarına dolandı. Bugün bakanlıktan hem üniversite hastanelerine hem de sağlık bakanlığı hastanelerine gönderdi. Bu sayılar gelecek ve bu sayılar toplam sayıdan çıkarılacak ve tüm gerçekler ortaya çıkacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri