Deniz Naki-Aziz Elaldı polemiği sonrası Amedspor'dan ilk açıklama

Amedspor Yüksek İstişare Kurulu (YIK) ve kulüp yetkilileri, kulübün geleceği ve mevcut durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında, Amedspor’un eleştiri ve öz eleştiri geleneğinin süreceği vurgulandı.

Amedspor Yüksek İstişare Kurulu (YIK) ve Amedspor bileşenleri, kulüp hakkında ortaya çıkan tartışmalara dair bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Amedspor eleştiri ve öz eleştiri geleneğini gözden kaçırmadan yoluna devam edecektir” ifadesi öne çıktı.

Toplantı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya YIK Başkanı Burç Baysal, Amedspor Başkanı Aziz Elaldı ve DTSO Başkanı Mehmet Kaya katıldı.

Şampiyonluk ve Gelecek Hedefler

Burç Baysal tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, Amedspor’un 2023-2024 futbol sezonunda elde ettiği şampiyonluğun büyük bir mutluluk yarattığı vurgulandı. Şampiyonluğun, uzun yıllar süren zorluklara ve ötekileştirmeye karşı verilen mücadelenin bir sonucu olduğu belirtildi.

Baysal, “Bu şampiyonluk, yıllarca süren zorluklara ve ötekileştirmelere karşı takımın etrafında kümelenen tüm bileşenlerin ortak aklı ve mücadelesiyle elde edilmiştir. Ayrıca, bu başarı, hak ve adalet arayışının da bir tezahürüdür” dedi.

Amedspor’un şampiyonluktan sonra TFF 1. Lig’e iddialı bir giriş yapmak için hazırlıklara başladığını, transferler gerçekleştirdiğini ve tesis altyapısını güçlendirdiğini belirten Baysal, kulübün kurumsallaşma adımlarının atıldığını ifade etti.

Yönlendirme çabaları kabul edilemez

TFF 1. Lig’de oynanan ilk iki maçta istenilen sonuçların elde edilemediğinin farkında olduklarını söyleyen Baysal, eksikliklerin telafi edilmesi için kulüp bileşenleriyle çalışmaların sürdüğünü belirtti. “Uzun bir yolun başındayız” diyerek, sezonun başlangıcında karşılaşılan eksikliklerle ilgili gerekli değerlendirmelerin yapıldığını ve daha fazla istişare, işbirliği ve şeffaflık esas alınarak yeni sezona başlandığını vurguladı.

Baysal, kulüp bileşenlerinin söz alma, öneri geliştirme ve pozitif katkı sunma haklarına sahip olduğunu belirtti ve sosyal medyada kulübün iletişim kanalları ve tartışma-müzakere kültürünü hiçe sayarak yönlendirme çabalarını kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Taraftarlara Mesaj

Amedspor’un taraftarlarına seslenen Baysal, kulübün açıklayamayacağı hiçbir tasarrufu olmadığını ve kulübe omuz verenlerin onları mahcup etmeyeceğini ifade etti. “Kulübümüzü görmezden gelen yaklaşımlar, hiçbir surette kabul edilemez” diyerek taraftarlara güven verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri