Can Ata Kıraç Kimdir?

Koç Holding çatısı altında çeşitli görevler üstlenen Kıraç, iş hayatındaki başarılarını sanat ve edebiyat alanındaki tutkusuyla birleştirmiştir.

Can Ata Kıraç, Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden biri olarak bilinir. Koç Holding çatısı altında çeşitli görevler üstlenen Kıraç, iş hayatındaki başarılarını sanat ve edebiyat alanındaki tutkusuyla birleştirmiştir. İş insanı kimliğiyle birlikte sanatçı ve koleksiyoner yönleriyle de öne çıkan Kıraç, geniş kesimlere ilham kaynağı olmuştur.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde 22 Mayıs 1927 tarihinde doğan Can Ata Kıraç, soyadını babasının mesleği olan ziraat mühendisliğinden almıştır. Eğitimine Galatasaray Lisesi'nde başlayan Kıraç, akabinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olmuştur.

1950 yılında Koç Ticaret AŞ'de iş hayatına adım atan Kıraç, burada Bernar Nahum ve Vehbi Koç gibi önemli isimlerle çalışmıştır. İzmir'deki Egemak şirketinde görev aldıktan sonra İstanbul'a dönerek Koç Holding'in Otomotiv Grubu'nun kurucu üyeleri arasında yer almıştır.

Kıraç; iş hayatındaki başarılarının yanı sıra, TÜSİAD'ın kuruluş sürecinde de etkin rol oynamıştır. 1991 yılında iş hayatını sonlandırarak emekliye ayrılan Kıraç, bu dönemde yazmaya yönelmiş ve başarılı anılarını kaleme almıştır. "Anılarımla Patronum Vehbi Koç" ve "Anılar, Olaylar ve Kolajlı Taşlamalar" gibi eserleriyle tanınmıştır.

Aile hayatına da önem veren Kıraç, eşi İnci Atav Kıraç ile birlikte Aslı ve Ali Numan Kıraç adında iki çocuğa sahiptir. Torunları Yasemin Kıraç ve Can Ata Kıraç ile mutlu bir aile yaşamı sürdüren Kıraç, 2019 yılında eşini kaybettikten sonra emeklilik günlerini Çeşme'de geçirmektedir.

https://www.canatakirac.com/

https://www.instagram.com/canatakirac/

https://www.linkedin.com/in/can-ata-kirac/

https://tr.pinterest.com/CanAtaKirac1/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Biyografi Haberleri