Elektrik trafoları sökülürken anız yangını yaşandı

Dicle Elektrik ekiplerinin Mardin ve Şanlıurfa’da elektrik borcu bulunan abonelerin borcunu mahkeme kararıyla tahsil etmek için gittikleri bölgede anız yangını yaşandı

YENİGÜN HABER – Dicle Elektrik, Mardin’de ödenmeyen elektrik borçlarının tahsili için mahkemeye başvurdu. Mahkemeden Mazıdağı ilçesine bağlı Ekinciler ve Karataş mahallelerindeki 6 trafonun sökülmesi yönünde karar çıktı. Bunun üzerine Mardin İl Müdürlüğü’ndeki avukatlar jandarma tarafından alınan tedbirlerin ardından bu mahallelere gitti.

Güvenlik amacıyla burada bulunan jandarmalar ile birlikte tarlada çalışma yapan avukat ve sökme ekibi, henüz belirlenemeyen çıkan anız yangının ortasında kaldı. Kuru buğday saplarının yakılması sonucu çıkan yangın rüzgar ve sıcağın etkisi ile kısa sürede tüm tarlayı kapladı. Jandarma, yaşanan yangın hakknda soruşturma başlattı.

ŞANLIURFA’DA OLAYLI TRAFO SÖKÜMÜ

Öte yandan şirketten yapılan açıklamada, Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürlüğü ekiplerinin elektrik borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerine ait trafoları almak üzere Hilvan ilçesine bağlı kırsal Küskünlü Mahallesine gitti. Mahkeme kararınca 6 trafoya el koyan ekipler, trafoların usulsüz biçimde kullanıldığını belirledi. Ayrıca İ.T. isimli çiftlik sahibine ait trafonun ise ekip gelmeden önce sökülerek gizlice başka yere götürüldüğü belirlendi. Mahkeme kararına ve jandarmanın aldığı tedbirlere rağmen trafoların sökümü sırasında bazı kişiler ekipteki görevlilere saldırdı. Çıkan olaya müdahale eden jandarma 4 kişiyi gözaltına aldı. Dicle Elektrik’in tahsil edilemeyen borçlarla ilgili çalışması devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri