Amedspor gençlere şans veriyor

Amedspor gençlere şans veriyor
Amedspor alt yapısında yetişen sporcularından Seymen Yağmur ve Ali Gaffar İçöz için profesyonel sözleşme imzaladı. Düzenlenen imza töreninde konuşan...

Amedspor alt yapısında yetişen sporcularından Seymen Yağmur ve Ali Gaffar İçöz için profesyonel sözleşme imzaladı. Düzenlenen imza töreninde konuşan Amedspor Teknik Direktörü Mehmet Budakın, “Yönetim ve teknik heyet olarak el ele vererek genç sporcularımız A takıma kazandırmaya devam ediyoruz” dedi

Rıdvan KÖSEN

DİYARBAKIR YENİGÜN - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, kulübün Teknik Direktörü Mehmet Budakın’ın izlenim ve raporları doğrultusunda Amedspor alt yapısında yetişen sporcularından Seymen Yağmur ve Ali Gaffar İçöz için profesyonel sözleşme imzaladı. Amedspor Kulüp tesislerinde iki sporcu için imza töreni düzenlendi. İmza törenine kulüp başkanı Ali Karakaş, Teknik Direktörü Mehmet Budakın, yöneticilerden Başkan Yardımcısı Veysi Üçdağ, Futbol Şube Sorumlusu Nedip Şimşek ile Altyapı Sorumlusu Adnan Zengin ve sporcuların aileleri katıldı. U19 takımında forma giyen 2001 doğumlu Santrafor Ali Gaffar İçöz, Amedspor altyapısının birçok değişik kategorisinde mücadele edip 2016-2017 sezonunda U17 kategorisinde gol kralı olmuştu. U17 takımında forma giyen 2003 doğumlu orta saha oyuncusu Seymen Yağmur ise birçok yaş kategorisinde maçlara çıkıp 2015-2016 sezonunda U14 milli takımının formasını giymişti. İmza töreninin ardında Teknik Direktörü Mehmet Budakın ve Kulüp Başkanı Ali Karakaş, iki sporcunun profesyonel futbol hayatına ilk adımları atmaları ile ilgili konuşma yaptılar.

“Amedspor’un geleceği emin ellerde”

Teknik Direktör Mehmet Budakın, “Yönetim ve teknik heyet olarak el ele vererek genç sporcularımız A takıma kazandırmaya devam ediyoruz. Bu durum altyapıdaki kardeşlerimizi de umut kaynağı ve heyecan veriyor. Her sezon alt yapıda 2-3 sporcu A takıma yükselirse Amedspor’un geleceği emin ellerde olur. Bugün de Seymen ve Ali Gaffar kardeşimizin imza töreninde bir araya geldik. Gençlerimiz oynatmaktan çekinmeyeceğiz. En zor dönemde çıkartıp oynattık. Altyapımızda 3-4 sporcumuz daha var. Sezon sonuna kadar onları da durumlarını değerlendirip A takıma profesyonel olarak kazanmayı hedefliyoruz” dedi.

“Uzun vadeli başarı altyapıda yetiştirilen sporcularla yakalanır”

Kulüp Başkanı Ali Karakaş ise iki sporcuyuu tebrik ederek, “Yüksek paralarla dışarıdan sporcu transfer etmekle kalıcı başarılar elde edilemiyor. Olsa da kısa vadeli başarı olur. Uzun vadeli ve istikrarlı bir başarı ancak altyapıda yetiştirilen sporcularla yakalanır. Uzun yılların ürününü almak bizi mutlu ediyor. Sizler daha yolun başındasınız. Daha fazla çalışmanız lazım. Aslında bugün daha fazla sorumluluk alıyorsunuz. Bunun bilincinde olarak çalışırsanız hem Amedspor’u çok güzel yerlere getireceksiniz hem de sizler çok daha güzel yerlerde olursunuz. İkinizi de tebrik ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.