Ferda Cemiloğlu vefat etti

Ferda Cemiloğlu vefat etti
Diyarbakırlı iş insanı ve kadın hareketinin önde gelen isimlerinden Ferda Cemiloğlu 70 yaşında vefat etti. Cemiloğlu, kanser tedavisi görüyordu.   YENİGÜN...
Diyarbakırlı iş insanı ve kadın hareketinin önde gelen isimlerinden Ferda Cemiloğlu 70 yaşında vefat etti. Cemiloğlu, kanser tedavisi görüyordu.

YENİGÜN HABER - Kadın hareketinin öncü isimlerinden Ferda Cemiloğlu, kolon kanseri nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul'da bu sabah vefat etti. Son 20 yıldır Erbil'de yaşayan Ferda Cemiloğlu, hastalığının ilerlemesi üzerine 3 gün önce tedavi için İstanbul'a getirilmişti.

Ferda Cemiloğlu'nun vefat haberini, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Meclisi duyurdu. Mesajda şöyle denildi: "Yönetim Kurulu üyemiz Diyarbakır’ın değerli iş insanı ve birçok kadın çalışmalarında değerli emekleri olan kıymetlimiz Ferda Cemiloğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve Diyarbakır’a başsağlığı diliyoruz."

Rûdaw’a konuşan kardeşi Reşit Cemiloğlu, ablasının cenazesinin aile içinde verilecek karardan sonra Diyarbakır ya da İstanbul'da defnedileceğini söyledi.

Sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı

Ferda Cemiloğlu'nun vefatı dolayısıyla sosyal medyada başsağlığı mesajları paylaşıldı. Bu mesajlardın bir kısmı şöyle:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.