65 yaşındaki baba ve hamile kızı öldürüldü

65 yaşındaki baba ve hamile kızı öldürüldü
Çermik’te yerel seçimlerde muhtar adayı olan E.Y.’nin, seçimde kendisine oy vermedikleri gerekçesiyle akrabası Selahattin Özkahraman ve hamile kızı...

Çermik’te yerel seçimlerde muhtar adayı olan E.Y.’nin, seçimde kendisine oy vermedikleri gerekçesiyle akrabası Selahattin Özkahraman ve hamile kızı Suriye Özkahraman’ı silahlı saldırı sonucu öldürdüğü iddia edildi

Diyarbakır’ın Çermik ilçesi Konuksever Mahallesi’nde 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerinde muhtar adayı olan E.Y., akrabası Selahattin Özkahraman’dan (65) oy istemesi üzerine başlayan tartışma ölümle sonuçlandı. İddiaya göre, yerel seçimlerde amca çocukları olan 2 muhtar adayı, akrabaları olan Selahattin Özkahraman’dan kendilerine oy vermelerini istedi. Özkahraman, iki adayın da akrabası olması nedeniyle oy kullanmadı.  Kaybeden muhtar adayı E.Y., yanındaki iki kişiyle bir gece yarısı Özkahraman’ın oğlu Ramazan Özkahraman’a saldırarak yaraladı. Özkahraman, Çermik Devlet Hastanesi’nde tedavi edilirken, E.Y.’nin bir kuzeni hastaneye gelerek Özkahraman ailesiyle tartıştı, çıkan arbedede E.Y.’nin kuzeni yaralandı. E.Y., yaralanan kuzeni için Özkahraman’dan 500 bin TL kan parası ve köyden çıkmasını istedi. Olayların büyümemesi için Özkahraman, ailesiyle birlikte Mersin’e taşındı.

Döndüğü mahallesinde öldürüldü

Tarafların anlaşmasına göre, düğün, taziye ve bağ-bahçelerin ziyaret edilmesinin mümkün olduğu belirtilmesi üzerine Özkahraman, eşi Güzel Özkahraman’la bir yıl sonra mahalleye gitti. Tarlasına 17 Mart günü hamile kızı Suriye Özkahraman ve eşiyle giden Özkahraman, tarladan eve dönmek üzere arabalarına bindikleri sırada E.Y. ve 5 kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda 65 yaşındaki Özkahraman ve hamile kızı yaşamını yitirirken, eşi Güzel Özkahraman saldırıdan yara almadan kurtuldu. Olay yerinden kaçan saldırganların bulunması için jandarmanın aramaları sürerken, Güzel Özkahraman’ın tüm saldırganları teşhis ettiği soruşturmada, gizlilik kararı olduğu kaydedildi.

‘Katillere oy vermediğimiz için’

Özkahraman’ın avukat olan oğlu Vahit Özkahraman, babasını ve kardeşinin silahlı saldırı sonucu kaybettiğini Twitter hesabında şu ifadelerle paylaştı: “Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde hamile ve 3 çocuk annesi ablam Suriye Kahraman ve babam Selahattin Kahraman çalışmaya gittikleri bahçelerinde VAHŞİCE vurularak öldürüldü. NEDEN Mİ? Bir önceki muhtarlık seçiminde katilleri desteklemediğimiz hatta hiç oy kullanmadığımız için.”  Özkahraman, yaşananları Twitter hesabında paylaşarak, şüphelilerin bir an önce yakalanması için kamuoyuna çağrıda bulundu. (Mezopotamya Ajans)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.