2020-2024 Stratejik Plan Toplantıları devam ediyor

2020-2024 Stratejik Plan Toplantıları devam ediyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin sorunlarını her kesimi dinleyerek tespit etmek amacıyla düzenlediği 2020-2024 Stratejik Plan Toplantıları,...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin sorunlarını her kesimi dinleyerek tespit etmek amacıyla düzenlediği 2020-2024 Stratejik Plan Toplantıları, Lice, Kulp ve Hazro mahalle muhtarlarının katılımlarıyla devam etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2020-2024 Stratejik Plan Toplantıları kapsamında Lice, Kulp ve Hazro mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların mahallenin sorunlarını gündeme getirme fırsatı bulduğu, Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki toplantıya Eşbaşkan Dr. Selçuk Mızraklı, Lice, Kulp, Hazro Belediye Eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri, DİSKİ Genel Müdürü ile personelleri ve daire başkanları katıldı.

‘Muhtarlık demokrasinin önemli bir basamağıdır’

15-20 yıldır düzenli olarak bu buluşmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı, buluşmaların özellikle sorunları masaya yatırıp çözüm olma konusunda önemli olduğunu dile getirdi. Muhtarlığı demokrasinin temsiliyeti noktasında önemli bir basamak olarak gördüğünü vurgulayan Mızraklı, muhtarların alana erişme, oranın hafızası olma ve çözüm kapasiteleri açısından önemli bir yerde durduğunu söyledi. Mızraklı konuşmasının devamında, “Bizler, adeta konsültasyon yapar gibi zaman zaman dışarıdan böyle küçük müdahaleler yaparız. Onun ötesinde eğer işin sahibi kimdir, işin çözümünün merkezi kimdir derseniz muhtarlarımızın oradaki en önemli figürler olduğu çok açık. İşleyişi açısından düşündüğünüz de toplumun kendisini demokratik temsiliyet mekanizmalarının belki en billurlaşmış ifadelerinden birisi yine muhtarlık sistemi. O muhtarlıklar ve beraberindeki heyeti göz önüne getirdiğiniz zaman esasında ortaya kocaman bir meclis çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

‘Kent Konseyi içinde muhtar temsiliyeti olacak’

Kent Konseyi’nin yeniden çalışmalarına başladığını hatırlatan Mızraklı, “Eminim ki bazı arkadaşlarımız Kent Konseyi toplantısına da katılmıştır. Ama Kent Konseyinin içinde de güçlü bir şekilde muhtar temsiliyetinin olması için de kendi içinizde sanırım bir seçim de yapacaksınız. Böylelikle adeta bir insan vücudu gibi yani en uç noktalardan kalbe kadar giden bir damar sistemi veya en uç noktalardan beyne kadar giden bir sinir sistemi gibi bu sistemin kendi içinde bir devri daimi yaşaması gerekiyor. Bu noktada da demokratik temsiliyeti ve işlerliği en iyi şekillendirebildiğimiz bütün üniteleri de güçlü bir şekilde çalıştırmalıyız. Bunu çalıştırmak sadece bizim işimiz değil, bunu beraber yapacağız.” dedi.

Kadın muhtarları salonda görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Mızraklı, şunları söyledi: “Şöyle baktığımız zaman erkeklerin fazla sayıda olduğu bir meclis oluyoruz. Hakikaten toplumsal olarak güçlü bir şekilde tarif etmek açısından ben kadın temsiliyetinin çok önemli olduğuna inanıyorum. İnşallah muhtarlıklara da eşmuhtarlık sistemi getirirsek sanki bu işe de biraz çözüm olacak gibi geliyor bana.”

‘Çözüm aksları oluşturulacak’

Etkinlikte herkesin söz söyleyeceğini ve sorunları masaya yatıracaklarına işaret eden Mızraklı, sorunların en çok yaşandığı ilgili birimlerin de toplantıda yer aldığını belirtti. Toplantı sonunda stratejik plan yürüten çalışma arkadaşlarının bir değerlendirme yapacağını vurgulayan Mızraklı, dile getirilen sorunların ve mesele başlıklarının bir bir değerlendirildikten sonra çözüm akslarını oluşturmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Mızraklı’nın konuşmasının ardından söz alan Lice, Kulp ve Hazro mahalle muhtarları, ulaşım, içme suyu, kanalizasyon, yol, tarım ve hayvancılık konularında yaşadıkları sorunları dile getirdi. Eşbaşkanlar ve ilgili birimin daire başkanları ise ifade edilen sorunlara cevap verdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.