2018’te 138 işletmeye idari yaptırım uygulandı

2018’te 138 işletmeye idari yaptırım uygulandı
Diyarbakır'daki gıda ve yem üretimi yapan işletmelerde Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yılın ilk denetimi gerçekleştirildi. Geçen yılki verileri...

Diyarbakır'daki gıda ve yem üretimi yapan işletmelerde Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yılın ilk denetimi gerçekleştirildi. Geçen yılki verileri paylaşan İl Müdürü Atalar, 2018 yılında gerçekleştirilen denetimlerde bin 184  numune aldıklarını ve 138 işletmeye toplam 1 milyon 289 bin 326 TL idari yaptırım uyguladıklarını söyledi.

Diyarbakır Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Denetim Ekipleri, İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar'ın eşliğinde gıda ve yem üretimi yapan birçok işletmede denetim gerçekleştirdi.

Yüksek üretim kapasitesine sahip aynı zamanda ihracat yapan yem işletmeleri, bisküvi, çikolata, kakaolu ve benzeri ürünler üretimi, pasta, börek, hamur ve sütlü tatlılar gibi her türlü pastacılık ürünleri üretimi ve unlu mamuller üretimi faaliyet konularında üretim yapan işletmeler ile et işletmelerini denetleyen ekibin başında denetime katılan Atalar, gıda ve yem denetçileri ile beraber işletmelerin teknik ve hijyenik yapılarının yanı sıra ürettikleri ürünün hammaddesinin mevzuata uygunluğu, depolanma şartları, üretim aşamaları, son ürünün muhafaza şartları ve işletmede kurulu olan kalite yönetim sisteminin yerinde doğrulanması gibi tetkiklerde bulundu.

2018 yılı içerisinde gıda üretim ve satış yerlerine yapılan denetimler, alınan numuneler ve idari yaptırımlar hakkında da konuşan Atalar, "Diyarbakır il sınırları içerisinde faaliyet gösteren toplamda 8 bin 838 gıda ve yem işletmesi bulunmaktadır. İl ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerinde çalışan 84 gıda kontrol görevlisi tarafından bu işletmelere 13 bin 109 denetim gerçekleştirdik. 2017 yılında gerçekleştirilen 11 bin 728 olan denetim sayısı dikkate alındığında bu oran yüzde 12 oranında artmıştır. 2018 yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde bin 184  numune aldık. Ayrıca 138 işletmeye toplam 1 milyon 289 bin 326 TL idari yaptırım uyguladık." dedi.

Yapılan denetimlerde iş yerlerinde gıda maddelerinin muhafaza koşulları, izlenebilirlik, personel hijyeni, alet ve ekipman hijyeni ve yürürlükteki mevzuat konularında denetim sonrası işletme yetkilileri ile sohbet eden Atalar, herkesin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için yeteri kadar üretim yapmak gerektiğini ve üretilen her ürünün mutlaka gıda mevzuatına uygun olarak üretilmesi gerektiğini dile getirdi.

Atalar, denetim sonrası İşletmecilerin işletme ile ilgili karşılaştıkları sorunları dinleyerek çözüm önerilerinde bulundu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.