Zülfü Livaneli inşaattaki yeteneği buldu

Zülfü Livaneli inşaattaki yeteneği buldu
Zülfü Livaneli, inşatta Kürtçe şarkı söyleyen genci buldu. Mahsun Kırmızıgül de gence aranjörlük yapacağını açıkladı DİYARBAKIR YERNİGÜN...

Zülfü Livaneli, inşatta Kürtçe şarkı söyleyen genci buldu. Mahsun Kırmızıgül de gence aranjörlük yapacağını açıkladı

DİYARBAKIR YERNİGÜN -  Sanatçı Zülfü Livaneli, Twitter’da paylaştığı ve inşaatta Kürtçe şarkı söyleyen genci buldu. Şarkı söyleyen gencin Vanlı olduğunu açıklayan Livaneli, “Elimizden geleni yapalım” dedi. Livaneli, yeteneği bulduğunu Mahsun Kırmızıgül’e verdiği yanıtta açıkladı. Müzisyen Mahsun Kırmızıgül de Kürtçe söyleyen genci Twitter’da paylaştı ve “Zülfü abi, bu muhteşem sesin sahibini arıyor. Bu arkadaşı tanıyanlar bize ulaştırsınlar. Bende bu güzel sese aranjörlük yapacağım” diye konuştu. Livaneli de yanıt olarak “Bulduk Mahsuncum. Vanlı. Elimizden geleni yapalım” ifadelerini kullandı.

‘Huzur istiyorum’

İnşatta Kürtçe şarkı söyleyen Murat Akbaşlı isimli genç ise videonun hikayesini anlattı. Evrensel’den Cengiz Anıl Bölükbaş’ın haberine göre İstanbul’da çekilen videoyla ilgili Akbaşlı, “İnşaatta çalışıyordum. Bir gün inşaatın mimarı yanıma geldi. ‘Şarkı söyle, videoya çekeceğim, sana kaset yapalım’ dedi. Ben de şarkı söylemeyi sevdiğim için okudum. Valla ben de bu kadar yayılacağını bilmiyordum. Zaten haberim yoktu. Görünce ben de şaşırdım. Bu kadar yayılması tesadüf. En çok Aşık Veysel’i seviyorum bir de Şakiro’yu” dedi.  Akbaşlı bu kadar nasıl duygulu okuduğu sorusuna, “Birçok dertle karşılaştım. Ondan dolayı böyle okuyorum herhalde. Küçükken evimizin bir odası vardı. 12 kişi o odada kalırdık. Hayatın kendisi çok yorucu zaten. Yaşadığım sorunlar, dertler beni şarkı söylemeye itti. Huzur istiyorum abi, huzur olmayınca hiçbir şey olmuyor. Bir de daha iyi yaşam koşulları” diyerek yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.