Yücel: Katillerin peşini bırakmayacağız

Yücel: Katillerin peşini bırakmayacağız
Diyarbakır Barosu’nun öldürülen Başkanı Tahir Elçi'nin anmasına katılan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, “Barışın, hukukun ve adaletin savunucusu...

Diyarbakır Barosu’nun öldürülen Başkanı Tahir Elçi'nin anmasına katılan İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, “Barışın, hukukun ve adaletin savunucusu Tahir Başkan'ın düşüydü, bir arada özgürce yaşamak. Ne bu düşü ne de katilerin peşini bırakacağız” dedi

Filiz DOĞAN

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdiği eylemin 186’ncısını gerçekleştirdi. Eylemde, “Em te ji bir nakin/ Seni Unutmayacağız” yazılı pankart açıldı. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel de katılarak destek verdi.

Aydın: Soruşturma başladığı yerde

Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdikleri eylemin 186’ıncısını gerçekleştirdi. Eylemde, “Em te ji bir nakin/ Seni Unutmayacağız” yazılı pankart açıldı. HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel ve üyelerinin destek verdiği açıklamada ilk olarak Diyarbakır Baro Başkanı Av. Cihan Aydın konuştu. Elçi'nin mirasına sahip çıkmak için 186 haftadır eylemde olduklarını hatırlatan Aydın, soruşturmanın başladığı yerde durduğunu söyledi. Aydın yaşanan hukuksuzluğa rağmen direneceklerini vurguladı.

Yücel: Dava dosyasında gelişme yok

Sınırları olmayan bir mesleği icra etiklerini ifade eden İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel ise, dava dosyasında gelişme olmamasına dikkati çekti. Yücel Faillerin tespit edildiğini ancak buna rağmen bir adım dahi ileri gidilmediğini kaydetti. Yücel, adaletin tecilli için dayanışmayı sürdüreceklerini belirterek, "Barışın, hukukun ve adaletin savunucusu Tahir Başkanın düşüydü, bir arada özgürce yaşamak. Ne bu düşü ne de katilerin peşini bırakacağız" diye belirtti.

“Elçi'nin düşlerinin peşinde olacağız!”

Eylemde konuşan Milletvekili Beştaş ise, Cumhurbaşkanı'na hakaretten bir kişin hemen tutuklandığını Elçi cinayeti dosyasının ise 186 gündür yerinde saydığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Elçi'nin katilleri biliniyor. Katilleri canlı yayında kameraların önünde her kes gördü. Cezasızlıkla mücadeleyi Elçi ile birlikte yürütmüştük, şimdi de onun dosyası için yürüteceğiz. Baro başkanın dosyasının sürüncemede bırakılmasına avukat arkadaşları olarak izin vermeyeceğiz. Lütfen, bu katilleri daha fazla saklamayın." Anma etkinliği yapılan 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.