“YSK’nın kararı hukuki dayanaktan yoksun”

“YSK’nın kararı hukuki dayanaktan yoksun”
YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçiminin Yenilenmesi Kararına tepki gösteren Diyarbakır Baro Başkanı Av. Cihan Aydın, “YSK’nın verdiği...

YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçiminin Yenilenmesi Kararına tepki gösteren Diyarbakır Baro Başkanı Av. Cihan Aydın, “YSK’nın verdiği bu karar, hukuki dayanaktan yoksun, hukuk devletine olan güveni ortadan kaldıran bir karardır” dedi

Ufuk TEKER

DİYARBAKIR YENİGÜN - Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini iptal etmesine ilişkin aldığı karara Diyarbakır Baro Başkanı Av. Cihan Aydın, tepki gösterdi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Aydın, YSK’nın, 31 Mart 2019 yerel seçimleri kapsamında yapılmış olan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimini, seçimden 36 gün sonra iptal edip seçimin yenilenmesine kararı verdiğini hatırlattı.

“YSK hakkındaki tespitlerimizi teyit edilmiştir”

Aydın, “YSK daha önce de önce de, adaylık sürecinde seçilme yeterliliğine sahip olduğuna karar verdiği adayların, seçildikten sonra KHK ile ihraç edilen kamu görevlilerine mazbata verilemeyeceği yönündeki hukuksuz ve hakkaniyetsiz kararı ile zaten saygınlığını, bağımsız ve tarafsızlığını tümden yitirmişti. İstanbul seçimlerinin iptali ile YSK hakkındaki tespitlerimizi teyit edilmiştir” dedi.

“YSK; iktidarın baskılarına boyun eğmiştir”

YSK’nın vermiş olduğu kararın hukuki dayanaktan yoksun olduğunun altını çizen Baro Başkanı Cihan Aydın, “YSK; iktidarın baskılarına boyun eğmiş, önce kazanan sekiz belediye başkanına mazbata vermeyerek seçimde ikinci olan parti adayına mazbata vermiş, nihayet İstanbul seçimlerini de hukuken açıklanması mümkün olmayacak şekilde iptal etmiştir. Böylece yurttaşların seçime, sandığa olan güveni de kalmamıştır. Hukuk; bölgeden-bölgeye, ilden-ile, partiden-partiye, adaydan-adaya değişebilecek bir kavram değildir. Herkese eşit uygulandığında, hukuk olur. Diyarbakır Barosu, YSK’nın verdiği bu kararı; hukuki dayanaktan yoksun, hukuk üstünlüğü ve güvenliği ilkesini, hukuk devletine olan güveni ortadan kaldıran bir karar olarak değerlendirmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.