Aziz Gülmüş yazdı: Sağlık Kurulu'nun "Hassasiyeti"

.. /2011 yılında sağlık kuruluna girerek Engelli Raporu almıştım. Bu raporu engelli haklarından yararlanmak için almıştım.

Daha sonra 2019 yılında çıkarılan bir yasa ile alınan eski engelli raporlarının geçerliliğini yitirdiğini, yeniden heyete girerek rapor alınması gerektiğini öğrendim.

Yani Engelli Raporum resmen yok sayılarak "Sağlıklı" biri olduğum, engelli olmadığım varsayılarak yeniden sağlık kuruluna çağırıldım.

Koca koca doktorlar beni inceleyip, birbirinin kulaklarına bir şeyler fısıldıyorlar. Yürümemi söyleyerek bir kaç tur attırdılar. Sonuçta engelli olduğuma karar verdiler.

Heyete, "Sayın hocalarım, bir şey söyleyebilir miyim? " dedim. "Söyle" dediler.

Önünüzdeki dosyalarda çekilmiş röntgenler, MR'lar, tahlil ve analizler var. Engelli Bacağımı sıyırıp gösterdim, incecik olduğunu hepiniz gördünüz, peki bana dolap beygiri gibi neden tur attırdınız?" İçlerinden birkaçı gülümsedi. Ardından, "Bakın eskiden farklı tarihlerde alınmış üç raporumu da gördünüz, bu kadar bürokrasiye ne gerek vardı? Bin liraya yakın param da gitti" dedim. Heyet başkanı, "Maalesef Prosedür böyle.. " dediğinde, bu kez ben gülümseyerek, "Keşke eskiden alınan diplomalar da yenilense ve sizin gibi bir heyet önünde sınava tabi tutulsa" dedim.

Köşede oturan zayıf, gözlüklü tipitipe benzeyen bir doktor, "Burası gevezelik yapılacak bir yer değil, senin karşındaki bu Kurulun tamamı profesör" dediğinde; ben yine gülerek, "Hah işte ben de tam olarak bunu diyecektim, Akademik unvanlar da yenilenmeli, sınava tabii tutulmalıdır" dediğimde bir kaçı beni destekleyen gülücükler atınca, öte taraftan Tipitip benzeri profesör köpürerek, "Çık dışarııı!!" diye bağırdı.

Kapıya yönlenirken tekrar dönüp bana bağıran doktora, "Hocam, en çok bağıran, en suçludur, ben demiyorum, Psikoloji bilimi öyle diyor" dedim.

Çok öfkelenmişti, "Sen ne iş yapıyorsun? " diye sordu.

Gülümseyen bir eda ile "Hocam Engelliyim" dedim.

Bütün heyet kahkahaya boğulurken, ben kapıyı çekip dışarı çıktım…

Sonuç; daha önce yüzde 52 olan engelim yüzde 47'ye indirilip beş puanlık bir ceza haneme yazıldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Gülmüş Arşivi