‘Yaşar Kemal Efsanesi’ Diyarbakır’da izleyiciyle buluştu

‘Yaşar Kemal Efsanesi’ Diyarbakır’da izleyiciyle buluştu
Yazar Yaşar Kemal’in yaşamını anlatan “Yaşar Kemal Efsanesi” belgeselinin gösterimi Diyarbakır’da yapıldı DİYARBAKIR YENİGÜN - Yazar Yaşar...

Yazar Yaşar Kemal’in yaşamını anlatan “Yaşar Kemal Efsanesi” belgeselinin gösterimi Diyarbakır’da yapıldı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Yazar Yaşar Kemal’in yaşamını anlatan “Yaşar Kemal Efsanesi” belgeseli, Yenişehir Belediyesi’nin desteğiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Kongre Merkezi’nde seyirciyle buluştu. Belgeselin gösterimini, yönetmen Aydın Orak ile birlikte çok sayıda kişi izledi. Bir saat 45 dakikalık belgesel izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü.

‘Türkiye’de 30 şehirde izlendi’

Gösterimin ardından kısa bir konuşma yapan belgeselin yönetmeni Aydın Orak,  iki yılın ardından filmin bu topraklarda izlenebildiğini hatırlatarak, “Bu topraklar bir talan kültürüyle karşı karşıya kalmıştı. Yeniden asıl sahiplerinin eline geçti. Bütün Türkiye’yi gezdik, ancak film Diyarbakır’a yeni gelebildi. Film Türkiye’de 30 şehirde vizyona girdi. Avrupa’da birçok şehirde izlenildi” dedi. 2017 Türkiye-Avusturya ortak yapımı olan belgesel film, 24’üncü Uluslararası Adana Film Festivali’nde prömiyerini yaptı. Yaşar Kemal’in Van’dan İstanbul’a uzanan hayatı ve büyük edebiyatının yanında devrimci mücadelesini konu alan belgeselde, dostları Ara Güler, Arif Keskiner ve Zülfü Livaneli’nin tanıklıkları da yer alıyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.