VİDEO HABER - ‘Hayat Namazla Güzeldir’in finali Diyarbakır'da yapıldı!

VİDEO HABER - ‘Hayat Namazla Güzeldir’in finali Diyarbakır'da yapıldı!
Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali Diyarbakır'da gerçekleştirildi   https://www.youtube.com/watch?v=c6ZMWN_iUuY&feature=emb_title   Başta...
Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali Diyarbakır'da gerçekleştirildi

Başta namaz olmak üzere abdest, dua ve hadis gibi İslami alanlarda eğitim alan çocuklar, Diyarbakır merkez Sur ilçesi Hazreti Süleyman yerleşkesinde düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde bir araya geldi. Çocukların bir ay boyunca aldıkları eğitim sürecini "Hayat Namazla Güzeldir" programıyla taçlandıran Kur'an Nesli Platformu, düzenlediği etkinlikle gözleri kamaştırdı. Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, Ammar Zeren’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Çocuklar tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Medeni Taş; namazın ehemmiyeti, bu imkânı sağlayıp teşvik eden anne babaların durumu ve çocukların namaza başlamasının safhalarını anlattı.

‘Bazı tablolar vardır ki söze hacet bıraktırmıyor’

Hazreti Süleyman yerleşkesini hınca hınç dolduran kalabalığa hitaben konuşan Taş, “Bazı tablolar vardır ki söze hacet bıraktırmıyor. Şu anki imrenilesi tablo adeta hisli bir şiir, güzel süslü bir tablo, okunası bir kitap gibi bizlere dersler ve mesajlar sunuyor. Özellikle namaz eğitimini alıp burada kamete durarak hayatlarının namazla güzelleştiren çocuklarımıza söylenecek bir tavsiye aslında kalmamıştır.” şeklinde konuştu. Namazı kulun Allah’a karşı has bir duruşu olarak tanımlayan Taş, “Arapçada namaz kelimesi için ‘selat’ derler ama bu kelimenin kullanıldığı başka bir anlam daha vardır. İnsanı ayakta tutan omurgaya da ‘selat’ ismi verilir. Yani kişiyi dik tutan ve kula kul olmaktan kurtaran, sadece Allah’a kul eden duruş anlamındadır. Buradaki has duruşumuz boşuna değildir. Geçmişte olduğu gibi bugünde bu güzel tablo birçok insanın hidayetine, namaza başlamasına vesile olacaktır.” ifadelerini kullandı.

‘Gönül dillerine ulaşacak bir dil kullanalım’

Namaza ilişkin asrı saadet döneminde yaşanan bir hadiseyi anlatan Taş, günümüzde toplumu veya nesilleri yönlendirenlerin durumuyla karşılaştırarak, “Asrı saadetin afifleri nasıl ki namazın duruşuyla hidayete erdilerse vallahi sizlerde bu kıymetli etkinliğe öncülük yaparak kendi şehrinizin, memleketinizin ve bölgenizin Alileri, Haticeleri, Ebubekirleri, Habbabları, Bilalleri olacaksınız.” dedi. Çocuklarımızın namaza başlaması hususunda 3 önemli aşamanın olduğunu söyleyen Taş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunlara dikkat edersek inşallah namaz konusunda sıkıntı yaşamayacağız. Birincisi, çocuklarımızın 0-7 yaş evresidir. Bu dönemde çocuklarımıza daha çok temsil ile namaza çağırmamız gerekir. İkincisi 7-10 yaş evresidir. Bu evrede çocuğa tedrici aşamalı bir yöntemle yaklaşmamız lazım. Yani önce Allah’ı ve imanı öğretip sonra namaza çağıralım. Son evre ise 10 yaş üstü evredir. Özellikle 10 yaşına namaza başlamamış çocuklarımıza tamir ve taltif ile yaklaşalım. Eksiklerini tamir edip gönül dillerine ulaşacak bir dil kullanalım.” Program, seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.