VİDEO HABER - Vali Erin: 30 bin Suriyeli Resulayn'a döndü

VİDEO HABER - Vali Erin: 30 bin Suriyeli Resulayn'a döndü
https://youtu.be/MT3l0T6feo4 Resulayn'daki yapılan çalışmaları inceleyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Barış Pınarı Harekâtı"nın ardından 30...

Resulayn'daki yapılan çalışmaları inceleyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Barış Pınarı Harekâtı"nın ardından 30 bin Suriyelinin Resulayn'a döndüğünü ifade etti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Suriye Geçici Hükümeti nezaretinde oluşturulan Resulayn Yerel Meclisi üyeleri ile Şanlıurfa Valiliği'nde gerçekleştirdiği toplantının ardından, Resulayn'a geçerek burada yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Barış Pınarı Harekâtı ile YPG'den alınan Suriye'nin Resulayn kentinin idaresi için Suriye Geçici Hükümeti nezaretinde kurulan Resulayn Yerel Meclisi ile valilikte bir toplantı gerçekleştiren Vali Erin, Türkiye'nin Suriye politikası hakkında bilgiler verdi. Vali Erin, amaçlarının; Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması, tüm Suriyelilerin can ve mal güvenliğinin sağlanması ve Türkiye-Suriye sınırının YPG'den temizlenmesi olduğunu söyledi.

Valilikteki toplantının ardından Ceylanpınar ilçesinin karşısında yer alan Suriye'nin Resulayn kentine geçen Vali Erin, burada Türkiye Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu mensuplarınca karşılandı.

Resulayn'da Şanlıurfa Valiliği İl Koordinasyon ve Harekât Merkezi tarafından yürütülen hizmetleri denetleyen Vali Erin, ilçenin içme suyu, altyapı, kamu kurumlarına ait tesislerinin hizmet verebilir seviyeye getirilmesi için çalışmalara başlandığını, en fazla bir ay içerisinde kentin yepyeni bir görünüme kavuşacağını söyledi.

YPG'nin, bodrum katını karargâh olarak kullandıkları Resulayn Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Vali Erin, hastanenin yeniden hizmet verebilir hale gelmesi için çalışmalara başlandığını ifade etti.

Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Erin, "Resulayn'da sağlık, eğitim, mahalli hizmetler gibi alanlarda Suriye vatandaşları görev alıyor. Türkiye'den gelen ekipler de onlara yardımcı olmaya çalışıyor. Tel Abyad ve Resulayn'da insanların yavaş yavaş evlerine dönmeye başladı. Evlerine dönen insanların gıda, barınma, eğitim, sağlık, elektrik, su başta olmak üzere diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Erin, Resulayn Hastanesi'nde onarım çalışmalarının başladığını, buradaki çalışmalar tamamlanana kadar sağlık hizmetlerinin seyyar hastane ile verildiğini, burada müdahale edilemeyecek hastaların da Ceylanpınar ve Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildiğini söyledi.

AFAD başta olmak üzere kamu kuruluşları, Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleriyle yaşamın normale dönmeye başladığı Resulayn ilçe merkezine yaklaşık 30 bin Suriyelinin geri döndüğünü ve evlerinde yaşamaya başladığını dile getiren Vali Erin, harekât sırasında Resulayn'ın tamamına yakınının boşaltılmış olduğunu hatırlattı.

Gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından Resulayn'da yürütülen çalışmaları inceleyen Vali Erin, burada hizmet veren AFAD, Kızılay, Sağlık Bakanlığı gibi kurum kuruluşların oluşturduğu tesisleri ziyaret ederek, görev yapan personele kolaylıklar diledi.

Hastane ziyaretinden sonra ilçe genelinde incelemelerde bulunan Vali Erin, akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya döndü. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.