VİDEO HABER - Susam hasadı yapıldı

VİDEO HABER - Susam hasadı yapıldı
https://www.youtube.com/watch?v=hcbgpDUUTGc&feature=emb_title DİYARBAKIR YENİGÜN - Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı...

DİYARBAKIR YENİGÜN - Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Yaylıca köyünde "Susam Hasadı Etkinliği" düzenlendi. Etkinliğe; Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, oda başkanları ve çiftçiler katıldı. Susam hasadıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, amaçlarının Batman’da alternatif ürün yetiştirmek olduğunu söyledi.

Her geçen gün yeni ürünlerin yaygınlaştığını belirten Gün, “Amacımız Batman’ımıza alternatif bir ürün vermektir. Şu anda ilimizde mısır, fıstık yaygınlaşıyor. Daha önce anne ve babalarımızın köylerde ektiği susam en fazla bir dönümlük yerlerde dikimi yapılıyordu. Daha sonra susamın önemi de anlaşıldı. Şu anda susamın yüzde 90’ı dışardan ithal edilen bir üründür. Bizler de neler yetiştirebiliriz diyerek buna binaen özel idareye proje sunduk. Proje kapsamında bu köyümüzde 170 dönümlük alanda dörder parça halinde alternatif ürün olarak susam yetiştiriciliği yaptık. Bugün de hasadını yapıyoruz. Dönüm başına yüz kilogram verim beklemekteyiz. Ayrıca proje kapsamında susam ekim makinası ve susam biçim makinası da alındı.” diye konuştu.

Çiftçi Memduh Yıldız ise ilk kez susam ektiklerini, elde ettikleri verimden de memnun olduklarını belirterek, desteklerle birlikte gelecek yıl ekimi artıracağını kaydetti.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.