VİDEO HABER - Madde bağımlıları mezarlığı mesken edindi

VİDEO HABER - Madde bağımlıları mezarlığı mesken edindi
https://www.youtube.com/watch?v=Ly4FFaX27zQ   Batman'ın Kozluk ilçesinde madde bağımlıları bir mezarlığı mesken edinirken mahalleli yetkililerin...

Batman'ın Kozluk ilçesinde madde bağımlıları bir mezarlığı mesken edinirken mahalleli yetkililerin bu duruma duyarsız kaldığını belirterek duruma tepki gösterdi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Batman'ın Kozluk ilçesi İslambey Mahallesinde madde bağımlıları metruk binalardan sonra bu kez mezarlığı mesken edindi. Mezarlık ve çevresinde alkol ve esrar kovalarından geçilmezken vatandaşlar, söz konusu görüntülerin utanç verici olduğunu belirtiyorlar. Çocuklarının madde bağımlılarının kıskacında bulunduğunu ve bu noktada tedirgin olduklarını dile getiren bazı mahalle sakinleri, Mareşal Fezvi Çakmak İlk ve Ortaöğretim Okuluna yakın bulunan mezarlıkta yaşananların, "güvenlik" zafiyetinin bir sonucu olduğunu ifade etti. Yaşanan duruma tepki gösteren bazı mahalle sakinleri, madde bağımlılarından tedirgin oldukları için isimlerinin gizlenmesi koşuluyla İLKHA'ya konuştu. Mahalleli, "Madde bağımlılarıyla etkin mücadele veriyoruz." diyen yetkilileri göreve davet ettiler.

‘Mezarlık ve çevresindeki görüntüler memleketimize yakışmıyor’

Madde bağımlılarının hem kendilerini hem de okul çevresindeki çocuk ve gençleri zehirlediğinin altını çizen mahalle sakinleri, "Alkol ve esrar bağımlıları, gece geç saatlere kadar bu mezarlık ve çevresini mesken ediniyorlar. Mareşal Fezvi Çakmak İlk ve Ortaöğretim Okulu da bu mekânlardan sadece 100-200 metre uzaklıkta. Görünürden uzak olduğu için bu kısımlarda rahat davranıyorlar. Çocuklarımız tehlike altındadır. Bu mezarlık ve çevresindeki görüntüler memleketimize yakışmıyor. Güvenlik birimlerinin buraya uğradığı oluyor diye biliyoruz, ama herhangi bir müdahale görmedik." diye konuştular.

‘Demek ki esrar, halen ilçemize rahat bir şekilde getirtiliyor’

Güvenlik birimlerinin çarşıda pasif satıcı ve içicilerle uğraştığına vurgu yapan mahalle sakinleri, "Aktif içiciler ve satıcılar gece gündüz bu mahallenin mezarlığında cirit atıyor. 'Çarşıda satıp içerse suç oluyor, ama burada satıp içerse suç olmuyor.' gibi bir anlam ortaya çıkıyor bu durumdan. Bunun başka izah edilebilir bir yanı yok! Eğer buraya müdahale edilmiyorsa burada bir samimiyetsizlik vardır. Her gün esrar içiliyor bu mezarlıkta. Demek ki ilçemizde esrar, halen gençlerimizi zehirlemeye devam ediyor. Demek ki esrar, halen ilçemize rahat bir şekilde getirtiliyor. Gençlerimizi zehirleyenler de bellidir. Biz, yetkililerin bu konuya ciddi anlamda el atmalarını istiyoruz. Madde bağımlısı gençlerin de topluma kazandırılmasını istiyoruz. İstiyoruz ki onlar da bu çirkefliklerden uzak olsun." diyerek yaşananlara tepki gösterdiler.

‘Maddeye bağımlı kimi gençler para bulabilmek için hırsızlık yapıyor’

Madde bağımlılarının zor duruma düşmeleri durumunda hırsızlığa başvurduklarına değinen mahalle sakinleri, "Esrar kovası yapabilmek için camiden ibrikle su götürüyorlar. Cami ibriklerini de orada bırakıyorlar. 'Biz de cami ibrikleri neden kayboluyor.' diyorduk. Hem bizim mahallede hem de diğer mahallelerde birçok defa hırsızlık vakaları yaşandı. Neden mi? Çünkü maddeye bağımlı yapılan gençler para bulup o zehri almak zorunda! Para bulamayınca direklerdeki kabloları çalıyor, müsait olan evlere girip hırsızlık yapıyor, sırf o bağımlı olduğu maddeyi alabilmek için. Mahalle sakinlerinin çoğu bu duruma tepkili, ama tepki veremiyorlar. Çünkü burada herkes birbirini tanır. Bu konuya bizzat yetkili birimlerin el atması gerek." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.