VİDEO HABER - Günlük kiralık dairelerin mühürlenmesi için girişimde bulundu

VİDEO HABER  - Günlük kiralık dairelerin mühürlenmesi için girişimde bulundu
https://www.youtube.com/watch?v=JWMAQtB-Obo&feature=emb_title DİYARBAKRI YENİGÜN - Şanlıurfa Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Mehmet Nur Karadaş, fuhuş...

DİYARBAKRI YENİGÜN - Şanlıurfa Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Mehmet Nur Karadaş, fuhuş yaptırmak ve uyuşturucu kullanma amacıyla kullanılan günlük kiralık dairelere müsaade etmeyeceklerini belirterek evlerin mühürlenmesi için girişimde bulundu.

Peygamberler şehri Şanlıurfa’da, kentin en elit mahallelerinden biri olarak kabul edilen Bahçelievler Mahallesi’nde, günlük kiralık daire adı altına uyuşturucu ticareti ve fuhuş yapıldığının görülmesi üzerine muhalle muhtarı Karadaş harekete geçti.

Muhtarın girişimleri sonucu mahallede bulunan günlük kiralık daire adı altında uyuşturucu ve fuhuş yapılan bazı evler polis tarafından mühürlendi.

Polis tarafından yapılan incelemede, günlük kiralık ev adı altında farklı amaçla kullanıldığı tespit edilen evler mühürlenirken, sorumlular hakkında işlem yapıldı.

Mahalle sakinleri örnek davranışından dolayı muhtarı tebrik ederek mahallelerinin bu şekilde anılmasından duydukları rahatsızlığı belittiler.

“Mahallemizin ismini kötü lanse ediyorlar”

Bahçelievler Mahallesi’nde faaliyet gösteren bazı günlük kiraya verilen evlerin, uyuşturucu ve fuhuş amaçlı kullanıldığını belirten Karadaş, “Bahçelievler Mahallesi’nde özellikle bu günlük evler var. Bu evler 3-5 yıl önce çıktı. Günlük evler bir saatliğine kiraya veriliyor. 50 ile 100 lira arasında. Buralarda uyuşturucu, fuhuş ve tüm pislikler dönüyor. Bahçelievler Mahallesi muhtarı olarak bu konuda biraz hassasım. Bu konuya el atmak için belediye, maliye ve emniyetle iş birliği ile bu günlük evleri tespit ettim ve bu evlerin kapatılmasını sağladım. Mahallemizde birkaç emlakçı var. Ben bunları deşifre etmek istemiyorum. Üç beş kuruş para kazanmak için bu evleri günlük olarak kullananlara vermesinler. Gençlerimizin kötü yola bulaşmasına neden olmasınlar. Uyuşturucu satanlar bu evleri 100 liraya kiralıyor, fuhuş amaçlı kullanılıyor. Bu şekilde mahallemizin ismini kötü lanse ediyorlar.” diye konuştu.

 “Evinizi kiraya verdiğiniz zaman kime kiraya verdiğinizi bilin”

Evlerin kötü niyetli insanlara kiraya verilmemesi gerektiğini dile getiren Kardaş, şunları söyledi:

“Dün mahallemizde 3 tane günlük evi kapattık. Bazı mahallelerle birlikte 9 ev mühürlenerek kapatıldı. Mahalle sakinleri bu evlere çok kötü bakıyor. Namuslu, şerefli insanlar bu evleri onaylamaz. Üç beş kuruş fazla kazanmak için evlerini bu gibi insanlara kiraya verildikleri zaman bu evlerde uyuşturucu da olur, zinada olur, fuhuşta olur, her şey olur. Ev sahiplerine özellikle diyorum. Evinizi kiraya verdiğiniz zaman kime kiraya verdiğinizi bilin. Bir insan kendi evini kime verdiğini bilmez mi? Bilmesi lazım. Adam evini vermiş bir soysuz bir emlakçıya, bu emlakçıda soysuz birine vermiş. Daha sonra bu evler birer batakhaneye dönüşecek. Ben bunların karşısındayım. Ben Bahçelievler Mahallesi’nde muhtar olduğum müddetçe babam da açsa günlük evlerin hepsini kapatacağım. Bu konuda emniyette, belediyede destek bize destek veriyor. Biz huzurlu bir semt olarak bu şekilde kötü anılmak istemiyoruz.” ifadesini kullandı.

“Gizli olarak kullanılan evleri de tespit ederek kapatılmasını sağlayacağız”

Gündelik evlerin açılması ile ilgili prosedüre değinen Karadaş, bu evleri kiralayanlar, evde kalanların bilgisini net olarak emniyette bildirmediklerini söyledi.

Kardaş, “Biri bu evleri gidip kiralıyor. Kiraya tuttuktan sonra apart olarak kullanmak istediğini belirterek emniyetten şifre alıyor. Emniyette bunlara şifre vermek zorundadır. Buralarda kalan insanların bilgileri emniyetle paylaşılıyor. Bu günlük evler ise şöyle yapıyor. Buralarda kalanların yüzde 2’sinin kimliğini alıyor, yüzde 98’sinin bilgisini emniyet ile paylaşmıyor. Burada kalanların yüzde 98’i buraları kötü amaçla kullanıyor. Mahallemizde şu an hemen hemen kalmadı. Dün mahallemizde 3 başka mahallelerde 6 toplam 9 ev kapatıldı. Gizli olarak kullanılan evleri de tespit ederek kapatılmasını sağlayacağız. Mahallemizden birkaç kişi beni arayarak tebrik etti. Bana dedi ki ‘Muhtarlığınız bittiği zaman bile burada isminiz kalacaktır.’ Çünkü biliyorlar ben bu kötü işlere kesinlikle izin vermem. Bu işi kimse yapmasın. Helal para kazansınlar. Günde bir iki saat evlerini kiraya vermek yakışır mı insana. Evleri bin TL’ye kiraya tutuyorlar ve bu evlerden 10 bin TL para kazanıyorlar.”

Günlük kiralık evlerin amacından saptığını belirten Bahçelievler Mahallesi sakinlerinden imam Hüseyin Savaş, “Muhtarımızın günlük kiralık evlerin mühürletmesine yönelik hareketini takdir ediyorum. Kendisine teşekkür etmek için muhtarlığa geldim. Günlük kiralık evler amacından uzaklaşmıştır. Bütün ahlaksızlıkların temelini oluşturmaktadır. Buna son verdiği için muhtarımıza teşekkür ediyorum. Bütün mahalle muhtarlarının, muhtarımızı örnek almalarını tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.