VİDEO HABER - Cudi’deki yangına neden müdahale edilmiyor?

VİDEO HABER - Cudi’deki yangına neden müdahale edilmiyor?
https://www.youtube.com/watch?v=zdYfzgksp1g&feature=emb_title Şırnak’ta, Cudi Dağı eteklerinde günlerdir devam eden yangına müdahalede bulunulmaması...

Şırnak’ta, Cudi Dağı eteklerinde günlerdir devam eden yangına müdahalede bulunulmaması tepkilere neden oluyor.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Şırnak merkeze bağlı Cevizdüzü (Cifane), Anılmış (Gündikê Remo) ve Üçkiraz (Nêvava) köylerinde çıkan orman yangınları, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. En son çıkan yangın 6 gündür aralıksız devam ederken köylülerin yardım çağrılarına ise yanıt verilmediği iddia edildi. Farklı noktalarda çıkan yangın, zamanla kendiliğinden söndüğü, bir noktada sönerken farklı noktalarda başladığı gelen bilgiler arasında. Köylerde yaşayan vatandaşlar, yangınların askeri kalekoldan açılan izli mermiler sonrası başladığını iddia ediyor. Yangın sonrası hem karakolu ve itfaiye ekiplerini aradıklarını belirten vatandaşlar, şunları söylüyor:

“Yangınlar rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılıyor. Şırnak merkezden bile bu yangınlar gözüküyor ama kimse müdahale etmiyor. Bizler aradığımızda ise ‘Bizi meşgul etmeyin’ deyip telefonları yüzümüze kapatıyorlar. Tek çare olarak yangına kendimiz müdahale etmeye çalışıyoruz, ancak imkânlarımız kısıtlı. Yetkililer yangına müdahale etseler bu kadar tahribat olmazdı. Lütfen bu yangına seyirci kalmayın, bizim tek geçim kaynağımız hayvancılıktır, bu dağlar kül olursa biz hayvanlarımızı nerede otlatacağız.”   Müdahale edilmeyen yangın, Cudi Dağı’nda yayılarak devam ediyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.