VİDEO HABER - Cami ve parklarda sosyal mesafeli Cuma Namazı

VİDEO HABER - Cami ve parklarda sosyal mesafeli Cuma Namazı
https://www.youtube.com/watch?v=II5HBEZGKYQ&feature=emb_title   Diyarbakır ve İlçeleri’nde 3'üncü kez sosyal mesafeli cuma namazı kılındı. ...

Diyarbakır ve İlçeleri’nde 3'üncü kez sosyal mesafeli cuma namazı kılındı.  Bu hafta Covid-19 tedbirleri kapsamında kendileri için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı camilerde cemaatle namaz kılamayan 65 yaş ve üstü yaşlılar ile 18 yaş ve altı gençler de yerini aldı.  Kentteki park ve camilerde saf tutuan vatandaşlar, namaz kılıp dua etti

​DİYARBAKIR YENİGÜN - Yeni tip Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da 3'üncü kez sosyal mesafeli cuma namazı eda edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Covid-19 salgını önlemleri kapsamında 16 Mart’ta 81 ilde toplu ibadete ara verilmesinin ardından, 2 hafta önce ilk kez Türkiye genelinde vatandaşlar, aylarca hasretle bekledikleri Cuma namazına kavuşmuştu. Bu hafta da tüm ülkede olduğu gibi Diyarbakırlı vatandaşlar, seccadelerini alarak cuma namazını kılabilecek alanlarda erkenden yerini aldı. Sokağa çıkmaları yasak olduğundan dolayı aylardır camilerden uzak kalan, vakit ve Cuma namazlarını cemaatle kılamamanın hüznünü yaşayan yaşlılar ve gençler, Tarihi Nebi Camide daha önce sosyal mesafe gözetlenerek işaretlenen yerlere seccadelerini sererek özlemle bekledikleri cemaatle namaz kılmanın heyecanını yaşadı.

Nevruz Park’ta Cuma Namazı

Diyarbakır’da halka açık etkinliklere ev sahipliği yapan Nevruz Parkı, bu defa Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler gereği açık alanlarda kılınan Cuma namazlarına ev sahipliği yapıyor. Merkez Bağlar Belediyesi, İl Müftülüğünün Cuma namazı için belirlediği açık alan ve parkları her hafta düzenli olarak önce dezenfekte ederek hijyenik hale getiriyor. Vatandaşlar arasındaki fiziki mesafe belirlenerek gerekli uyarılar yapıldıktan sonra namaz eda ediliyor. Diyarbakır’ın en büyük yaşam alanı ve parkı olan Nevruz Park’ta sabahın erken saatlerinden itibaren başlatılan hummalı bir çalışma sonrasında Cuma namazının heyecanı yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun görevlendirdiği dezenfekte ve temizlik ekipleri çalışmalara başladı. Zabıta ekipleri, alanın içinde ve çevresinde tedbir alırken, namaz kılınan alan önce dezenfekte edilerek temizlendi, ardında da fiziki mesafe kuralına uygun olarak namaz kılındı.

‘Milletimize karşı görevimizi yaptık’

Namazdan önce alanda incelemelerde bulunan Beyoğlu, vatandaşların hijyenik ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri için her hafta özenli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Beyoğlu,  “Yüce dinimiz temizliğe ve sağlığa büyük önem veriyor. Bizler de ibadet yapılan alanların hijyen ve temiz olmasına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle her hafta düzenli olarak park ve yaşam alanlarında bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu hafta da milletimize karşı görevimizi yaptık. Vatandaşlarımız steril ortamlarda huzur içerisinde ibadetlerini yerine getirdi. Yaşamımızı, ibadetlerimizi bu sürecin ruhuna ve kurallarına uygun olarak devam ettireceğiz. Daha fazla sorumluluk alacağız, daha dikkatli olacağız. Sosyal mesafe, maske, hijyen ve temizlik olmazsa olmazlarımız olacak” dedi.

Çınar

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 65 yaş üstü vatandaşlar, kısıtlamalarının esnetilmesinin ardından uzun bir süre sonra cuma namazını cemaatle birlikte eda etti. Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşların her gün saat 10.00 ile 20.00 arasında dışarı çıkmaları sağlandı. Yaklaşık 3 buçuk aydır camiye gidemeyen 65 yaş üstü vatandaşlar uzun bir aradan sonra sosyal mesafe kuralına uyup maske takarak cuma namazını eda etti. Namazın ardından vatandaşlar sosyal mesafe kuralına dikkat ederek namaz kılınan alandan ayrıldı.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.