VİDEO HABER - “Bütün anneler gelsin evlatlarını beklesin”

VİDEO HABER - “Bütün anneler gelsin evlatlarını beklesin”
https://www.youtube.com/watch?v=zOWAAzwBdLI   Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde...

Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattıkları oturma eylemi 41’inci gününe girerken, oğlu Adil Kabaklı için oturma eylemine devam eden Cennet Kabaklı, “Bütün annelere de sesleniyorum gelsin, evlatlarını beklesinler. Evde durmayla, evde beklemeyle bir şey elde edemezler. Gelsinler, korkmasınlar.İnşallah aydınlığa, selametine çıkarız” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül'de oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 42'inci gününde de devam ediyor. 2015 yılında birliğine teslim olmaya giderken Tunceli’de terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Adil Kabaklı için Gaziantep’ten gelen anne Cennet Kabaklı, 5 yıldır oğlunu beklediğini söyledi.

“Bütün anneler gelsin evlatlarını beklesin”

Oğlu Adil Kabaklı'nın acemi birliğini Ankara’da yaptığını ifade eden Cennet Kabaklı, “Usta birliği yeri Ağrı Doğubayazıt çıktı. Giderken Tunceli Pülümür yolunda kaçırılıyor. 5 sene oldu, artık bırakılmasını istiyorum, bıraksınlar. Bütün annelerin evlatlarını bıraksınlar gelsin. Dayanacak gücümüz kalmadı. Nereye kadar dayanabiliriz. Bütün annelere de sesleniyorum gelsin, evlatlarını beklesinler. Evde durmayla, evde beklemeyle bir şey elde edemezler. Gelsinler, korkmasınlar.İnşallah aydınlığa, selametine çıkarız. Çoluk, çocuklarımız hepimiz birlikte askerlerimizi, polislerimizi de Rabbim esirgesin. İnşallah her yer tertemiz olur. Terör biter, çocuklarımız ve bütün annelerin yüreği yanmaz inşallah” dedi.

“Sivil vatandaşlar ölüyor”

Yaklaşık 4 yıl önce kandırılarak dağa götürülen oğlu Özkan Aydın için 41 gündür HDP Diyarbakır İl başkanlığı önünde eylemde olduğunu belirten Süleyman Aydın ise HDP Milletvekilleri ve beraberindeki heyetin kayyum için basın açıklaması bahanesiyle kendilerine saldırdıklarını ileri sürdü. Aydın, “Suriye'den Nusaybin'e Akçakale'ye bomba atıyorlar ve sivil vatandaşlar ölüyor. Burada da milletvekilleri insanları, bize saldırtıyor” diye konuştu. Aydın, "Geçenlerde burada olaylar oldu. Bunlar 'biz kayyum için konuşma yapacağız' dedi. Bunlar bize pet şişe attılar. Polis müdürü; 'sükûnetinizi koruyun ses etmeyin' dedi. Biz ses etmedik. 2'nci saldırılarında polis önlem aldı. Bize taş attılar ve taş polisin sırtına değdi. Polis müdürü yine  'sükûnetinizi koruyun, ses etmeyin' dedi. Üçüncü saldırılarında polis anons yaptı. 'içeri girin, konferans salonunda açıklamanızı yapın' dedi. Bunlar yine girmediler ve PKK lehine sloganlar attılar. Bize saldırmaya kalktılar sonra polisler müdahale etti. Sözde siz konuşmak için gelmiştiniz. HDP'li Milletvekili ayıp değil mi vatandaşları buraya toplayıp bize saldırtıyorsun. Suriye'den Nusaybin'e Akçakale'ye bomba atıyorlar ve sivil vatandaşlar ölüyor” ifadelerini kulandı.

“Oğlum teslim ol”

Son olarak oğluna çağrıda bulunan Aydın, "Oğlum teslim ol. Devlet orada anons ediyor. Diyorlar ki aileniz orada sizi bekliyor. Onlardan kimseye hayır gelmez. Onlardan hayır gelseydi kendi milletvekillerinin çocuklarını götürecektiler. Onların çocukları giderdi. Bak orada hiç bir tanesinin çocuğu yok. Burada fakir fukarayı köle olarak kullanıyorlar. PKK Amerika'nın uşağı olmuş ve onlardan habersiz hiçbir şey yapamıyorlar. Amerika Başkanı Trump bunları kullanıyor. Önce bunları öne sürüyor. Sonra ise bir açıklama yapıyor ve diyor ki 'bizim ilişkimiz onlarla bitmiştir. Biz askerlerimiz geri çekiyoruz." şeklinde konuştu.

“Geri dönün, kimseye inanmayın”

Eylemlerinin 42’incin gününde olduğunu hatırlatan ve çocuğu Muhammed Mustafa'ya çağrıda bulunan anne Ayşegül Biçer, "Türkiye Barış Harekâtı başlattı. Eğer ki Türk askerini görüyorsanız ve duyuyorsanız teslim olun. Bu sizin için son şans olabilir. Geri dönün, kimseye inanmayın. Türk askeri size hiçbir zarar vermeyecek. Onları dinlemeyin. Önünüze bakın arkaya dönmeyin. Onlar buraya gelmeden de buradan ayrılmıyoruz. Eylemimizi bitirmeyeceğiz." dedi.

“Önüne bak ve arakana bakmadan gel”

Barış Pınarı Harekâtının başladığını ve son şanslarının olduğuna dikkat çeken anne Menfiye Yıldırım, "Mesut, 41 gündür buradayım. Onlara güvenme. Askerimiz oradadır. Sen savaştasın. Onlara teslim ol. Önüne bak ve arakana bakmadan gel. Bu sizin son şansınızdır. Biz burada sizi bekliyoruz. Onları bırak başka çıkışınız yok. Onları bırak onların yolu temiz değil. Sizi kandırıyorlar. Sizi ölüme götürüyorlar. Senden ricamdır, askeri nerde görsen teslim ol. Sizi ölüm yoluna koymuşlar. Bu dava boştur hepinizi kandırıyorlar." şeklinde konuştu.

'Beyaz tülbentli' kadınlardan ailelere destek

Bu arada Bitlis’ten gelen STK temsilcisi bir grup ‘Beyaz tülbentli’ kadın, ailelere destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası grup adına açıklamada bulunan Cahide Uzunseli, bugün burada annelerin Diyarbakır'da başlattığı onurlu direnişlerine destek olmak üzere toplandıklarını söyledi. Direnişin teröre en büyük darbeyi vuracak iradeyi ortaya koyduğuna yürekten inandıklarını ifade eden Cahide Uzunseli, "Tarih Diyarbakır’daki anneleri ve teröre meydan okuyan gençlerini saygıyla yazacaktır. Bulundukları şehirlerde siyasi ve toplumsal yalnızlaştırılmaları dahil her şeyi göze almış evlatlarının dönmesini isteyen anneler, 'Başka canlar yanmasın' diye çıktıkları yolda inşallah zafere ulaşacaklardır. Günlerdir yaşanan evlat nöbetlerinde tarifi imkansız acılara şahit oluyoruz. 'Evladımın ölüsüne bile razıyım' diyen annelerin masum ve insani direnişlerinin yanında olmak hepimizin boynunun borcudur. Bizler, anne acısının etiketi olmaz diyor, yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyunu Diyarbakır'daki annelerin yanlarında olmaya davet ediyoruz. Ülkemizin refahına, geleceğine, birlik ve beraberliğine zarar vermeye çalışan tüm terör örgütlerine ve onların siyasi uzantılarına karşı yıllardır topyekun mücadele içerisindeyiz. Vatan uğruna verdiğimiz şehitlerin kanı, evlatlarımız için döktüğümüz gözyaşları hala kurumadı. Tam 41 gündür Diyarbakır'da yeni ailelerin katılımıyla büyüyen bu sessiz çığlık, dünya üzerindeki terörün tümüne dur diye haykıran güçlü bir sese dönüştü. İnanıyoruz ki azimli seslerini yükselten kadınlar, terör örgütünün hain emelleri için, Fırat'ın ve Dicle'nin kuzularının kurban edilmesine izin vermeyeceklerdir. Duyduğumuz yeter artık feryadına destek vermek için safları sıklaştırmak, bir ve beraber olduğumuzu göstermek, evlatlarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak hepimizin vicdani borcudur. Diyarbakır'da toplanan annelerin günlerdir hatta yıllardır süren mücadelesinde kadınlar olarak tek yürek ve tek dua olduk. Bu gün Bitlisli anneler olarak Diyarbakır’da evlat nöbetinde tutan annelerin yanındayız. Bitlisli anneler olarak, ‘Barış Pınarı Harekatı'nı destekliyor Allah askerimize yardım etsin. Biz birlikte Türkiyeliyiz" diye belirtti. Grup, ailelerle görüştükten sonra alandan ayrıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.