Video Haber: ​281 köy yolu yeniden ulaşıma kapandı

Video Haber: ​281 köy yolu yeniden ulaşıma kapandı
https://www.youtube.com/watch?v=LY24DyB5r_0 Bingöl’de yoğun kar yağışı ardından açılan 281 köy yolu, gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle...

Bingöl’de yoğun kar yağışı ardından açılan 281 köy yolu, gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle yeniden ulaşıma kapandı

Bingöl’de ocak ayında etkili olan kar yağışı ardından kapanan köy yolları, yoğun bir çalışmanın ardından açılırken, önceki gün geceden itibaren yeniden başlayan kar yağışı nedeniyle 281 köy yolu ulaşıma kapandı. Son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığı Bingöl’de bir süredir devam eden karla mücadele çalışmaların ardından açılan 281 köy yolu, geceden beri başlayan kar yağışı nedeniyle tüm köy yolları ulaşıma kapandı.

281 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı

Kapanan köy yollarındaki karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren İl Özel İdare Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Kayaokay,  “Ocak ayında yoğun kar yağışı ardından kapanan 281 köy yolumuzu nerdeyse tamamını açmıştık. Önceki gün geceden beri il genelinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 281 köy yolumuz yeniden kapandı. Kapanan köy yollarımızın açılması için ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Çalışmalarımız daha çok acil durumların olduğu yerleşim yerlerine öncelik olacaktır” dedi. 11 ekip, 18 greyder, 6 paletli dozer, 19 kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme iş makineleriyle kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Kayaokay, kar yağışından dolayı kapanan 281 köy yolundaki çalışmalar daha bitmeden yeniden bağladığını belirtti. Merkez Karer köyüne bağlı Sütlüce köyünde ikamet eden Süleyman Keskin, kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için çalışma yapıldığını belirterek, “İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan karla mücadele ekiplerine teşekkür ediyorum yaptıkları çalışma ve gayretten dolayı. Köy yolumuz tipi ve fırtınadan dolayı sık sık kapanıyor. 40 gündür devamlı kar yağışı var beraberinde fırtına ve tipi olunca çalışmalar zorlaşıyordu, şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor. Allah onlardan razı olsun.” ifadelerini kullandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler, köy yollarında çalışmalarına devam ederken, şehirlerarası yollarda karayolları ile şehir merkezinde belediyeye bağlı ekipler kar temizleme çalışması yapıyor.

Meteorolojiden uyarı

Ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,  kar yağışı ve tipi nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. (İLKHA)

Foto: Arşiv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.