Vahap Kaya Yazdı: Unuttum Dememen İçin II

Vahap KAYA

Unuttum dememen için her zaman çocukça başarıları elde etmenin yollarını çocuklardan öğrenerek günümüze getirdiğin bilincini her zaman çocuk kalarak başarabilirsin.

Kendini ağırdan satmalar ağır davranmayı getirir ve genellikle trenlerin hareketinden sonra istasyona gelişler mümkün olur ama çocuklar bir şey ortaya çıktımı gereğini yapmak için atik bir biçimde icabına bakmaya kalkışır, başarı veya başarısızlığı ilk etapta düşünmezler, bu aşamada deneyimli olup olmama devreye girer

Unuttum dememen için gerçekten neleri aklında tutacağına karar verip sahaya in ve kendini yeniden sun meydan okumalara.

Gereksiz ayrıntılar seni boğar ve gereksiz ağırlıklar sadece hızlı ilerlemeni önler bu bağlamda yaşamın rahatlığı ve basitliğini fark edip basit ve pratik sonuç alıcı hamleler yaşamını kolaylaştırır.

Unuttum dememen için kimin devler savaşında galip geldiğini bil ve onun karşısına çıkmaya cesaret edeceğin zamanı zemini ve oluşacak beklentileri bil

Sana bağlanan umutlar seni başarıya kilitlemede yardımcı olur ki bu da seni direk enerjik yapar, hızlı sonuca gitmelere kilitler.

Unuttum dememen için senin neler geride bırakıp bırakmadığına bakman lazım ve bu bıraktıkların güne reel olması veya bırakmadıkların ise günü nelerden mahrum bıraktığını bilmen lazım.

O zaman önünde apaçık bir meydan ve hangi yoldan ilerleyeceğin rehberliğinde gereklilik bilinci seni götüreceğin meydana götürür.

Unuttun dememen için üreteceklerini bir potada biriktir ve adına şaheser diyebileceğin gurur kaynağını Nirvana da tut.

Her bakanların Ağrı dağına bakıyormuş gibi seni görsün ve yüceliğinden etkilesin ama Ağrı dağı kadarda mütevazı ol ki üzerine kar yağabilsin ve doğanın dengesi bozulmasın, üzerinde yaşayabilecek ne var ise sende yaşasın ve senden faydalanabilsin

Unuttum dememen için yapılanları bil ki birileri de seni bilsin, tarih içerisinde sana ayrılan kısma aydınlık altın harflerle ismin yazılsın ve dikkat çeker biçimde yerini korusun.

Tarih içerisinde gelip gidenlerin haddi hesabı tutulamıyor ama tarihe tanıklık edenlerin emeğine sahip çıkmaları ve emeği akıntının gidişatına ekleyenler hep anılır olmuşlar.

Bu emek olmazsa belki bu günlere gelmeye gücümüz yetmezdi, süreçlerde bir hastalığa yenik düşüp milyonlarca insan yığınına bir kişi daha katmış olurlardı.

Ama farklılığı yaratmasını bilenler bir adım bile olsa önde oldukları için farklı anılırlar farklı bilinirler ve sahiplenmeyi hat safhada görürler.

Birileri senin için unuttum dememesi için senin de unutulmamak için emek üretmen gerek. Bitti

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Vahap Kaya Arşivi