Ücretsiz kurslar yeniden açıldı!

Ücretsiz kurslar yeniden açıldı!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen ücretsiz kursları, sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde yeniden açtı   DİYARBAKIR...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen ücretsiz kursları, sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde yeniden açtı

DİYARBAKIR YENİGÜN - Ekonomik durumu iyi olmayan ve dezavantajlı ailelerin çocuklarına yönelik ücretsiz kurslar düzenleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen kursları sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde yeniden açtı.  Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan ve her gün dezenfekte edilen sınıflarda verilen kurslara öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce dersleriyle Liseye Geçiş Sınavı’na hazırlanan öğrenciler kültürel ve sosyal kurslara da hobi olarak katılıyor.

Speaking kulübüne katılan öğrenciler akıcı bir şekilde İngilizce konuşuyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Yenişehir Halk Eğitim merkezinin işbirliğiyle 12-14 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik açılan İngilizce konuşma ‘Speaking’ kulübüne katılan öğrenciler ise akıcı bir şekilde İngilizce konuşabiliyor. Diyarbakır'ın geleceği ve tanıtımı için önemli bir adım olarak görülen ve isteyen herkesin katılabileceği ‘Speaking’ kulübüne katılan kursiyerler, kurs aracılığıyla İngilizce okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini geliştirip anlama kapasitelerini arttırıyor. Kursiyerler aldıkları eğitim sayesinde, Diyarbakır'ın kısa tarihini, önemli şairlerini ve yöresel yemeklerini tanıtabiliyor.

Kreşler çalışan vatandaşlara kolaylık sağlıyor

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü, bünyesindeki oyun odaları ve kreşlerle de özellikle çalışan vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlıyor. Oyun odalarında uzmanlar gözetiminde çocuklara ince motor kaslarını geliştirici faaliyetler, eğitici oyunlar, dil gelişimi ve mentol güçlendirici egzersiz eğitimleri veriliyor. Çocuk Şube Müdürlüğü,  tarafından düzenlenen kurslar ve verilen eğitimlerin çocuklarının gelişimine büyük bir faydası olacağını belirten veliler, verilen hizmetten duydukları memnuniyeti ifade ederek Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.