Tutuklu anneleri: Barış istiyoruz

Tutuklu anneleri: Barış istiyoruz
Diyarbakır’da tutuklu anneleri, düzenledikleri yürüyüşle sonuna kadar direneceklerini belirtirken, Annelerin barış istediğini vurguladı. DBP Eş Genel...

Diyarbakır’da tutuklu anneleri, düzenledikleri yürüyüşle sonuna kadar direneceklerini belirtirken, Annelerin barış istediğini vurguladı. DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ise Abdullah Öcalan’ın bir an önce avukatlarıyla görüştürülmesini istedi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Cezaevlerinde sürdürülen açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek amacıyla tutuklu annelerinin Diyarbakır’da 1 Mayıs’ta başlattığı oturma eylemi 17’nci gününde devam ediyor. Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nın karşısında bulunan eski Gürbüz Un Fabrikası’nın önünde bir araya gelen anneler ve tutuklu yakınları, oturma eylemi gerçekleştirdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tutuklu annelerinin eylemine, Demokratik Toplum Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP'li vekiller Saliha Aydeniz, Remziye Tosun ve Feleknas Uca da katılarak destek verdi.

Oturma eyleminden sonra yürüyüş

Bir saatlik oturma eyleminin ardından tutuklu aileleri, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Diyarbakır Şube binasına yürüyüş yaptı.  Yürüyüşün ardından tutuklu anneleri TUAY-DER binası önünde toplandı. Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Aslan, “Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin insanlık dışı olduğunu” söyledi. Kürt politik tutukluların ve siyasi temsilcilerin bedenlerini açlığa yatırdığını belirten Aslan, “AKP hükümeti baskıyla, zorla ve tecrit politikalarıyla Kürtleri bastırma yaklaşımı artık bıçağı kemiğe dayandırdı. Sayın Öcalan üzerinden toplumu terbiye etme yaklaşımı, Sayın Öcalan üzerinden provokasyon geliştirip halkları karşı karşıya getirme yaklaşımı, analarımızın ve politik tutsakların eylemi ile boşa çıkartılmıştır. Bugün başta değerli analarımız olmak üzere bütün zindanlarda ve dünyanın 4 bir yanındaki açlık grevleriyle tecrit politikası insanlığın vicdanında mahkum edilmiştir. Ama buna rağmen AKP iktidarı kendi inadından vazgeçmemektedir” dedi.

“Annelerin barış talebi karşılanmalıdır”

İktidarın anaların barış talebine bir türlü duyarlılık göstermediğini savunan Aslan, “Kürtlerin ölümünü beklemek, cezaevlerinden cenazelerin çıkmasını beklemek, bu ülkenin barışına demokrasine hizmet etmez. Bu halklar arasında gerilim, kaos ve çatışma yaşanmasına neden olur. Dün Adalet Bakanı açıklama yaptı. Avukatların görüş engeli kaldırıldı diye. AKP iktidarına siyasi kararını vererek bir an önce avukatları ve ailesini Sayın Öcalan ile görüştürtülmelidir. Anneler günlerdir polisin her türlü insanlık dışı yaklaşımlarına maruz kalmaktadır. Buna rağmen analarımız alanları boş bırakmıyor. Çocuklarının cenazeleri çıkamasın diye, çocuklarının sesine ses olmaya çalışıyor. Türkiye halkları anaların bu çağırısına destek olmalıdır. Tecrit politikasının ve açlık grevlerin bir an önce sonlandırılmalıdır. Herkes kendi sorumluluğunu yerine getirmeli ve annelerin barış talebini karşılamalıdır” diye konuştı.

“Sonuna kadar direneceğiz”

Tutuklu annesi Aysel Ateş ise cezaevlerinde ölümlerin olmaması için alanlarda olduklarını söyledi.  Annelerin barış istediğini belirten Ateş, “Eğer çocuklarımız açlıktan ölürse inan ki kundaktaki çocuklarımız da direnecektir. Sonuna kadar direneceğiz ve çocuklarımızın arkasındayız. Bu zulüm ve baskıyı kınıyoruz” diye ifade etti. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.