Tutuklu aileleri açlık grevine başladı

Tutuklu aileleri açlık grevine başladı
Tutuklu aileleri, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevine dikkat çekmek üzere Diyarbakır Barosu’nda 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı DİYARBAKIR ...

Tutuklu aileleri, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevine dikkat çekmek üzere Diyarbakır Barosu’nda 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı

DİYARBAKIR  YENİGÜN - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi eylemi 154’üncü gününe girerken, çeşitli cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri de devam ediyor. Cezaevlerinde sürdürülen açlık grevine dikkat çekmek isteyen tutuklu yakınları ise, Diyarbakır Barosu Seminer Salonu’nda 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı. Tutuklu yakınının katıldığı eylemde, tutukluların fotoğrafları taşındı.

“Çocuklarımız ölmesinde diye eyleme başladık”

Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre eylem nedeniyle açıklama yapan Barış Anneleri Meclisi üyesi ve tutuklu yakını Nezahat Teke, Baroda bulunan tüm annelerin evlat hasreti ve evlat acısı çektiğine vurgu yaptı. Teke, baroda eyleme başlamalarının nedenine değinerek, “Baro adalet ve hukuk yeridir. Bizler de tüm tutuklu anneleri gibi çocuklarımızın durumunu görüyoruz ve nerede sesimizi yükseltebiliriz diyoruz. Leyla Güven bugün 154 gündür açlık grevindedir ve ölümle pençeleşiyor. Bizler de çocuklarımız ölmesin diye burada eyleme başladık. Madem çocuklarımız aç kalıyor, bizler de burada 3 gün boyunca oturma eylemi yapıp açlık grevine gireceğiz. Dün görüşe gidip geldik, çocuklarımızı gördük, gözümüze uyku girmiyor. Ölüm gerekiyorsa biz ölelim. Tüm dünyaya diyoruz, herkesin hakkı vardır” dedi.

“Tutuklu yakınlarının yanındayız”

Tutuklu ailelerinin eylemini ziyaret eden Baro Başkan Yardımcısı Gazal Bayram Koluman ise açlık grevi eyleminin talebinin meşru ve hukuki olduğuna dikkat çekerek, tutuklu yakınları olarak başlatılan oturma ve açlık grevi eylemini ise anlaşılır ve kabul edilir bulduğunu ifade etti. Baro Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Çelebi de tutuklu ailelerinin baroya gelmesinin hukuka olan inancın bitmediğinin işareti olduğunu ifade ederek, baronun her daim tutuklu yakınlarının yanında olmayı sürdüreceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.