“Temiz bir çevre için el ele”

“Temiz bir çevre için el ele”
Bağlar Belediyesi, “Temiz bir çevre için el ele” sloganıyla ilçe genelinde temizlik çalışması başlattı. Sokak ve caddelerde temizlik çalışmalarına...

Bağlar Belediyesi, “Temiz bir çevre için el ele” sloganıyla ilçe genelinde temizlik çalışması başlattı. Sokak ve caddelerde temizlik çalışmalarına katılarak kendi elleriyle çöp toplayan Başkan Hüseyin Beyoğlu, başlatılan temizlik çalışmalarını yoğunlaştırarak temiz bir çevre bilinci oluşturmak istediklerini söyledi

DİYARBAKIR - Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde temiz çevre bilinci oluşturmak için önemli bir kampanyayı hayata geçirdi. “Temiz bir çevre için el ele” sloganıyla başlatılan kampanyanın startını Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve belediye çalışanları, Körhat Parkı önünden verdi. Sokak ve caddelerde temizlik çalışmalarına katılarak kendi elleriyle çöp toplayan Başkan Beyoğlu, temizlik personelini titiz çalışma yapmaları konusunda uyardı. Başkan Beyoğlu, “Buraları kendi eviniz gibi görüp ona göre çalışma yapmalısınız” dedi.  Çevrede yaşayan vatandaşlarla görüşerek temizlikle ilgili taleplerini dinleyen Başkan Beyoğlu, “Bundan sonra temizlikle ilgili belediyeden kaynaklanan sorunlara anında ve pratik çözümlerle müdahale edilecek” diye konuştu.

KENDİ ELLERİYLE ÇÖP TOPLADI

Başkan Beyoğlu’nu çalışırken gören vatandaşlar hem sohbet edip taleplerini aktardı, hem de çay içmeye davet etti. Beyoğlu, vatandaşlarla neşeli geçen sohbetler gerçekleştirerek ikram edilen çayları içti. Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Akar’ın da katıldığı çöp toplama çalışmaları sırasında basına açıklamalarda bulunan Başkan Beyoğlu, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun himayelerinde başlatılan temizlik çalışmalarını yoğunlaştırarak temiz bir çevre bilinci oluşturmak istediklerini söyledi.

“SAYIN VALİMİZİN TALİMATLARIYLA BU KAMPANYAYI BAŞLATTIK”

Başkan Beyoğlu, “Diyarbakır Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatlarıyla kentimiz adına çok anlamlı bir kampanyayı hayata geçirdik. Ya Allah bismillah diyerek startı Körhat mahallemizden veriyoruz. Amacımız sadece cadde ve sokakları temizlemek değil.Vatandaşlarımıza mesaj verip aynı zamanda bu konuda bilinç oluşturmak istiyoruz. Esnafımız,halkımız bu konuda duyarlı olmalı. Bu kent bizim, hepimizin. Buralar kendi evlerimiz ve yaşam alanlarımız. Kendimiz için temiz tutmalıyız. İstediğiniz kadar hizmet yapın,yatırım yapın. Temizlik olmadıktan sonra bunlar bir anlam ifade etmez. Bir toplumun medeni olup olmadığının ölçüsü temizliktir. Diyarbakır, medeniyetler kentidir. Kentimizin misyonuna yakışan bir görüntüyü hep beraber ortaya koyalım” ifadelerini kullandı.

“OKULLARDA ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

“Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile beraber önemli bir çalışmaya başlayacağız” diyerek sözlerine devam eden Beyoğlu, okul, cami, Kur’an Kursu ve taziye evi gibi yerleri ücretsiz olarak temizlediklerini ifade etti. Beyoğlu, “Okullarımızda temizlik bilinci oluşturmak üzere hazırladığımız filmleri çocuklara izlettireceğiz. Çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz. Çünkü temizlik bilinci küçük yaşlarda çocuklara aşılanmalı. Camileri, taziye evlerini, Kur’an Kurslarını ve tarihi mekanları son model teknoloji ürünü makinalarla temizliyoruz. Normal şartlarda ücret karşılığı olması gereken bu hizmetleri ücretsiz yerine getiriyoruz. Belediyecilik rutin hizmetlerle sınırlı değildir. Vatandaşımızın yaşamını ilgilendiren her şey bizi de ilgilendiriyor. Gönül belediyeciliği dediğimiz ve daima vurguladığımız olay tam da budur” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.