Talan edilen özel hastane hastalara değil hırsızlara yar oldu

Talan edilen özel hastane hastalara değil hırsızlara yar oldu
https://www.youtube.com/watch?v=B6tgv4VKgik&feature=emb_title   Siirt'te bir yıl önce iflas ettiği içi kapanan Özel Asema Hastanesi hırsızlar...

Siirt'te bir yıl önce iflas ettiği içi kapanan Özel Asema Hastanesi hırsızlar tarafından yağmalandı. Hastanenin atıl durumda bırakılmasına tepki gösteren vatandaşlar, gereken önlemlerin alınmasını istedi.

Bir yıldır atıl durumda olan Özel Asema Hastanesi. hırsızlar tarafından yağmalandı. Herhangi bir koruma önleminin alınmadığı binaya giren hırsızlar, polikliniklere giden telefon ve enerji nakil hatlarını keserek kabloları çaldı. Ayrıca, camları kırılan binanın kapı ve duvarları da tahrip edildi.

Defalarca sosyal medya ve basın üzerinden Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Covid-19 salgınıyla mücadelede yetersiz kaldığını ve hastaların yer olmadığı için evlerine gönderildiklerini ifade eden vatandaşlar, yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi.

"Hastane yağmalanmaya devam ediliyor, kimse buna dur diyemiyor mu?"

Covid-19 hastalarının saatlerce Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapısında beklediğini hatırlatan Faris Ceylan, atıl durumdaki özel hastanenin değerlendirilmesi halinde bu gibi sorunların önüne geçilebileceğini ifade etti.

Ceylan, "Özel Asema Hastanesi bu pandemi sürecinde kullanılabilirdi, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi dolup taşıyor. Hastane şu anda hırsızların hedefi altında, hastane yağmalanmaya devam ediyor. Kimse buna dur diyemiyor mu? Birkaç kez polisi aradım ama gelip baktıklarında kimseyi bulamayıp geri döndüler. Bu bence büyük bir sorun? Yetkililere sesleniyorun, bir şeyler yapın. Hastanenin her türlü teçhizatı hazır, pandemi sürecinde kullanılabilirdi. Neden kullanılmadı bilemiyorum. Bu hastaneyi vatandaşa yar etmediler ama hırsızlara yar oldu. Hastane içler acısı bir durumda.  Önünden geçtiğim zaman kendimi tuhaf hissediyorum.  O kadar güzel ve şehrin merkezinde bir hastane terk edilmiş bir vaziyette. Yazık..." ifadelerini kullandı.

"Pandemi sürecinde Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğunluğunu azaltmak için atıl durumdaki hastanenin kullanılmasını isterdik." diyen Refik Arslan ise bu sorunu sosyal medya üzerinden çok dile getirdiklerini ancak ilgilenilmediğini ifade etti.

Arslan, "Şu anda Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğunluk yüzünden hastalara bakamıyor. Yer olmadığı için insanlar evlerine gönderiliyor. İflas eden hastane uzun zamandır boş, hastanede bütün araç gereçler mevcut. Yetkililer neden bunu insanların hizmetine koymadı? Hastane neden kaderine terk edildi? Bunu öğrenmek istiyorum. Hastane şu anda hırsızların hedefi haline geldi, bütün malzemeleri yağmalandı. Siirtliler olarak artık buna bir dur demeliyiz. Siirtliler o kadar mı sahipsiz, kimsesiz? Buna bir cevap arıyoruz." diye konuştu.

"4-5 milyon TL değerindeki teçhizat çöp oldu"

Hastanenin hırsızlar tarafından talan edildiğini ve bütün teçhizatlarının kullanılamaz hale getirildiğini dile getiren hastanenin eski çalışanı Mehmet Ekinci, "Benim gibi yüzlerce insanın işsiz kaldı, Covid-19 hastaları için hastane kullanılabilirdi. Belki biz de işimize dönebilirdik." diye belirtti.

Ekinci, "8 yıl bu hastanede çalıştım, hastane iflas edince ben ve 100’lerce insan işsiz kaldı. Hastane içerisinde 4-5 milyon TL teçhizat bulunuyordu hepsi öylece bırakıldı. Bu nedenle hırsızlar hastaneyi talan ettiler. Yataklar, MR, tomografi cihazları çöp olmuş durumda. Bu hastaneye yazık değil miydi? Pandemi sürecinde değerlendirilemez miydi? Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yüzlerce insan dışarda bekliyor. Bu hastane açılmış olsaydı hem işinden olan yüzlerce insan işine kavuşur hem de Covid-19 hastaları tedavi olurdu ama ne yazık ki sahipsiz bırakıldı." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.