Soylu: İstihbari açıdan çok daha iyiyiz

Soylu: İstihbari açıdan çok daha iyiyiz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün başlatılan harekâta ilişkin, "İstihbari açıdan çok daha iyiyiz, bu avantajı. Dezavantajı ise koskoca 30 bin TIR'lık...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün başlatılan harekâta ilişkin, "İstihbari açıdan çok daha iyiyiz, bu avantajı. Dezavantajı ise koskoca 30 bin TIR'lık bir takviye var." dedi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen sınır ötesi harekâta ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu harekâtı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı açısından değerlendiren Soylu, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı'na göre bize göre avantaj ve dezavantajları var. Avantajları olarak biz o günden insan kaynağı ve teknolojik olarak ve mühimmat bakımından çok daha iyiyiz. İstihbari açıdan da çok daha iyiyiz, bu avantajı. Dezavantajı koskoca 30 bin TIR'lık bir takviye var. Stratejik müttefiklerimizin takviyeleri var. Bu da bilançonun bir başka tarafı olarak nitelendirilebilir." dedi. Bu konudaki hazırlıkların çok uzun süredir yürütüldüğünü belirten İçişleri Bakanı Soylu, "Biz o bölgede köy köy, aşiret aşiret, mahalle mahalle kimin nerede olduğunu çok uzun zamandır bilen ve bugün de bu bilgileri güncelleme kabiliyetine sahibiz. Bu da bizim açımızdan önemli bir avantaj. Bu harekât başlamadan önce Avrupa bu harekâtın olabileceğini düşünerek, yıllardır PYD ve PKK ile olan ilişkilerini de göz ardı etmeden birkaç tezviratı ortaya koydu. Perde gerisindeki olay olarak bunun da değerlendirilmesi lazım. Söylediği şey şu, 'Türkiye buranın demografik yapısını değiştirmeye çalışıyor.' Bütün bunların tamamı Türkiye'yi bu harekâttan vazgeçirmeye yönelik veya bu harekâtın bir meşruiyetini sorgulamaya yönelik açıklamalar. Bizim ortaya koyduğumuz bu sınır ötesi harekât, hem uluslararası alanda bir meşruiyet sağlıyor. NATO Genel Sekreteri çok net bir açıklama yaptı, 'bu meşrudur' dedi. Türkiye'nin çok uzun süredir çektiği acılar var. Bölgenin çektiği sıkıntılar maliyetler var. Bu maliyetlerin sebebi bu hattın oluşturulmasına yönelikti. Biz harekâtlar başlamadan 25-30 kilometre oradaydık." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.