Sorun doğumdaki düşüş mü, yoksa?

Bazı insanlar vardır ki içindeki kötülüğü kusmak için zaman mekan dinlemez.

İstanbul Aydın Üniversites'nden Prof. Muttalip Kutluk Özgüven de onlardan biri.

Bu şahıs, Akit TV'de katıldığı programda aynen şunları söyledi: “Süperman diye bir şey yok hayal kahramanı ama süper kadın diye bir ırk var. Ve bu da 13-16 yaş arasında, istediğiniz doktora sorun. 12-17 de olur. Çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel. Bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş."

Ardından Aydın Üniversitesi, Özgüven'in görevine son verildiğini duyurdu.

Bir kere Kutluk, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde öğretim elemanı. Bunu not edip Üniversite'den yapılan açıklamanın kısaltılmış metnine bakalım: Çocuk istismarını normal bir olgu gibi yansıtmayı amaçlayan, hatta Türk Ceza Kanunu’na göre suç olarak da görülebilecek bu açıklamaları, Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitelerinden biri olan bir eğitim kurumu olarak kabul etmemiz, mazur görmemiz, görmezlikten gelmemiz veya “düşünce ve ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirmemiz asla mümkün değildir.

Skandal ifadelere sosyal medyadan da yoğun tepki oluştu. İşte hem de meslek olarak dengi bir profesörden, Hakan Kar Forensics’ten cevap:

Ben doktorum cevap veriyorum: Muttalip Kutluk çocuklara şehvet duyan pedofili bir sapıktır! 27 saniye “12-17 yaş çocuğun vücudu mükemmel” TCK 215 Çocuk İstismarı suçunu övmekte, özendirmektedir. TCK 105 Cinsel Taciz suçunu, çocuklara karşı basın yoluyla işlemektedir.

Rakamlara bakalım bir de…

Bir kere Türkiye’de çocuk evliliklerinin sayısı son yıllarda kademeli olarak düşse de hala çocuklar anne oluyor.  2019 yılı verilerini çok aradım da bulamadım. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK)2018 verileriyle çocuk evlilikleri istatistikleri şöyle: 15 yaşından küçük 167 çocuk doğum yaptı. 15-17 yaş grubunda ise 11 bin 636 çocuk, anne oldu.

2018 yılında Türkiye’de 1 milyon 248 bin 847 doğum gerçekleşti. Annelerin yaş gruplarına bakıldığında ise 15 yaşından küçük tam 167 çocuk var. 15-17 yaş grubunda bu sayı 11 bin 636 oldu.

16-17 yaş grubunda evlenen kız çocuk sayısında son yıllarda kademeli bir düşüş dikkat çekiyor ancak bu yaş grubundakilerin toplam evlenmeler içindeki payı ciddi bir oran oluşturuyor. 16-17 yaş grubunda evlenen kız çocuklarının oranı 2009’da yüzde 8,1 iken bu sayı 2018’de yüzde 3,8’e geriledi. Öte yandan bu veriler sadece resmi evlilikleri içeriyor, kayıt dışı evlilikler bu veride yer almıyor.

Herhalde sözkonusu kişi de bu düşüşün farkında ve nedendir bilinmez (!) kendisini endişelendiriyor gibi gözüküyor bu durum.

Ya da başka derdi var da dolandırıp anlatıyor bizlere!

Korona illetinden düzenlerin, psikolojilerin, ekonomilerin bozulduğu bir dönemde’12-17 yaş arası kız çocukları doğurganlık için çok uygun” diyerek savunan sözde bir okumuşun akıl, izan sınırlarını böylesi bir dönemde zorlamasının asıl amacı ne?

Teknolojinin, bilimin, sanatın, dininvs olumlu bir çok kavramın gelişme, genişleme evrelerinde nereden icap eder de bu kirliliği sokar insanların aklına merak ettim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ufuk Çimen Arşivi