Sokağa çıkanlar 'kefenli hayaletle' korkutuluyor!

Sokağa çıkanlar 'kefenli hayaletle' korkutuluyor!
Endonezya'nın bir köyde, korona virüsünden korunmak için evde kalma uyarısını ihlal edenlere karşı gönüllü 'hayalet timleri' oluşturuldu. Kefen giyen...

Endonezya'nın bir köyde, korona virüsünden korunmak için evde kalma uyarısını ihlal edenlere karşı gönüllü 'hayalet timleri' oluşturuldu. Kefen giyen yüzleri pudralı 'hayaletler', sokağa çıkanları aniden korkutuyor.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Endonezya’nın Cava Adası’ndaki bir köyde korona virüsü salgınında sokağa çıkanları korkutmak için ‘kefenli hayaletler’ devriye gezmeye başladı. Kepuh adlı köyde gönüllüler, polisle iş birliği yaparak bir “hayalet timi” oluşturdu. Kefen giyen yüzleri pudralı “hayaletler” sokaklara dolaşmaya başladı.

Görmek için sokağa çıktılar, korkutma taktiği geldi

Ancak girişime öncülük eden Anjar Pancaningtyas’a göre uygulama başlangıçta ters etki yaptı. Köy sakinleri Endonezya ve Malezya folkloründe “pokong” (kefene sıkışmış ruh) olarak bilinen hayaletleri görmek için sokağa çıkmaya başladı. Pancaningtyas bunun üzerine taktik değiştirdiklerini ve hayaletlerin sürpriz devriyelere başlayarak sokaklarda dolaşanları korkuttuğunu söyledi. Karna Supadmo adlı bir köylü özellikle çocukların “hayaletler” nedeniyle dışarı çıkmaktan korktuklarını köy sakinlerinin yatsı namazından sonra meydanda toplanmaktan vazgeçtiklerini söyledi. Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widedo, çağrılara rağmen sokağa çıkma yasağı ilan etmemiş bunun yerine halka sosyal mesafe temizlik kurallarına uymaları tavsiyesinde bulunmuştu.

‘Ölü sayısı 140 bine çıkabilir’

Yaklaşık 270 milyon nüfuslu Endonezya’da şimdiye kadar 4 bin 241 korona virüsü vakası açıklandı. Ülkede ölü sayısı ise 373. Fakat insanların sokağa çıkmasının engellenmemesi halinde bu sayıların hızla artabileceği endişesi var. Endonezya Üniversitesi’nin yayımladığı bir raporda halkın dolaşımına sınırlama getirilmemesi halinde mayısa kadar vaka sayısının 1,5 milyon ölü sayısının da 140 bine çıkabileceği uyarısında bulunuldu. (BBC Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.