‘Sağlıklı bir gelecek için kitap okumalı ve okutmalıyız’

‘Sağlıklı bir gelecek için kitap okumalı ve okutmalıyız’
Diyarbakırlı yazar ve şair Devran Sinanoğlu'nun yürüttüğü "Sağlıklı bir gelecek için kitap okumalı ve okutmalıyız” Projesi kapsamında Diyarbakır'da...
Diyarbakırlı yazar ve şair Devran Sinanoğlu'nun yürüttüğü "Sağlıklı bir gelecek için kitap okumalı ve okutmalıyız” Projesi kapsamında Diyarbakır'da 100 köy okulunun kütüphane ihtiyacı gideriliyor.

YENİGÜN HABER - Diyarbakır’da iş insanları Ramazan Ava, İrfan Erdoğmuş ve Abdullah Sürücü yazar ve şair Devran Sinanoğlu'nun yürüttüğü "Sağlıklı bir gelecek için kitap okumalı ve okutmalıyız" Projesine destek verdi.  Bu kapsamda Ramazan Ava 17 bin kitabı, 825 öğrenciye kırtasiye ürünü, İrfan Erdoğmuş 250 kitap 1000 öğrenciye kırtasiye ürünü ve Abdullah Sürücü ise 400 kitap 50 öğrenciye kırtasiye ürünü ile projeye katkıda bulundu.

‘Bilginin yolu okumaktan geçiyor’

Konuyla ilgili konuşan Ramazan Ava şunları söyledi:" Diyarbakır'da 100 köy okulunun kütüphane ihtiyaçlarını gidermek, farkındalık yaratan bir sosyal sorumluluk projesidir. Özellikle çocuklara yönelik olması farklı bir anlam ifade ediyor. En büyük yatırım geleceğe yapılan yatırımdır ve bizim geleceğimiz de, yarınlarımız olan çocuklarımız'dır. Biz geleceğimize yani çocuklarımıza en güzel yatırımı yapmak için uğraşıyoruz. İlim ve bilim yolunda yürümek için bilgiye ihtiyaç vardır. Bilginin yolu da okumaktan geçiyor. Siz okudukça bilginiz artar, hayalleriniz zenginleşir, hedefleriniz ve kararlarınız netleşir. ikilemler de kalmazsınız.  Daha güzel yarınlar istiyorsak, çocuklarımıza iyi bir kültür terbiyesi ile okuma kültürünü aşılamalıyız. Okumak bir kültürdür. Bu kültürü çocuklarımıza kazandırırsak onların geleceği için büyük bir yatırım yapmış olacağız. İş insanlarına sesleniyorum şehrimizi, geleceğimizi ilgilendiren bu ve buna benzer projeleri destekleyeyim, katkıda bulunalım." dedi.

‘Çocuklara unut olun’

Çalışmalar ile ilgili konuşan İrfan Erdoğmuş ise “Diyarbakır’ımızın yetiştirdiği yazar Devran Sinanoğlu'na duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Şehrimizin ve insanlarımızın sosyal ve ekonomik durumları pek iç açıcı değil. Bizde gücümüz nispetinde karınca kararınca insanlarımızın hayatına dokunmaya çalışıyoruz. Küçük dokunuşlarla insanların hayatlarını güzel bir şekilde şekillendirebiliriz. İmkânı olan herkese sesleniyorum insanların hayatlarına dokunun, onların yaşamlarını güzelleştirin, çocuklara unut olun. Bu ve buna benzer çalışmalara katkıda bulunun. Bir tohum toprağa düştüğünde, bir başak veriyor ve o başağın için onlarca ürün bulunuyor. Siz bugün bir çocuğa yardımcı olursanız, o da zamanı geldiğinde biden çok kişiye ve memleketine yardımcı olur, katkıda bulunur” diye konuştu.

İş insanlarına destek çağrısı

Projeyi destekleyen Abdullah Sürücü de şunları belirtti: “Proje güzel, köy çocuklarına ve ihtiyacı olan köylere yönelik olması çalışmanın güzelliğine güzellik katıyor.  Herkes ormanları sever. Ormanları oluşturmaya ilkin fidan dikmek ile başlanır. Herkes bir fidan dikmiş olursa etraf yemyeşil olur, hava temizlenir, şu temizlenir ve daha yaşanılabilir bir hayat olur. Daha hayatın fidanı olan çocuklarımıza katkıda bulunduk ve elimizden geldikçe katkıda bulunmaya da devam edeceğiz. İş insanlarımıza sesleniyorum. Sizlerde daha yaşanılabilir bir hayat için çocuklarımıza katkıda bulunun.”

60 köy okuluna 43 bin 550 kitap…

Projeyi yürüten yazar ve şair Devran Sinanoğlu ise “Bugüne kadar 60 köy okulumuza 43 bin 550 kitap ulaştırdık. 2 bin öğrenciye ise çanta, defter, silgi vs. gibi kırtasiye ürünleri dağıttık. Projemize destek olan herkese öğrenci kardeşlerim adına teşekkür ediyorum. Biz kimseden para istemiyoruz. Yardımcı olmak isteyen olursa sosyal medyadan bize ulaşabilir. Bize kitap, defter, kalem gibi ürünleri ulaştırabilirler. Duyarlı insanlara toplumumuzun ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.