Refüjlere kekik ve adaçayı dikilecek

Refüjlere kekik ve adaçayı dikilecek
Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde 12 kilometrelik orta refüjde peyzaj çalışmalarının startını veren DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, ağaç alımında...

Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde 12 kilometrelik orta refüjde peyzaj çalışmalarının startını veren DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, ağaç alımında yerel üreticinin desteklenmesi için refüjlere kekik ve adaçayı dikileceğini söyledi.

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçesi Dorşin, Leyla Kasım, Azadi ve Talaytepe caddeleri ile Bağlar ilçesi Evrim Alataş, Şengal, Ahmet Kaya, Hashavar, Haskef ve Siverek caddelerinde 12 kilometrelik peyzaj çalışmalarının startını verdi.

Dorşin Caddesine kadın heykeli dikilecek

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin ile birlikte startı verilen çalışmaları yerinde inceleyen DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Dorşin Caddesi’ne kadın temalı heykelin dikilmesini istedi. Alana dikilecek bitki örtüsü hakkında fikir alışverişinde bulunan Mızraklı, caddelerin dikilecek çalı ve ağaçlardan sonra daha estetik bir görünüme kavuşacağını dile getirdi.

Yerel üreticiye destek

Mızraklı, dışarıdan ağaç satın almak yerine yerel üreticiyi destekleyeceklerini belirterek, ağaç alım garantisiyle yerel üreticiyi teşvik etmeleri gerektiği ve yerel üreticinin desteklenmesiyle kent ekonomisine ciddi katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Mızraklı, orta refüjlere kekik ve ada çayı bitkilerinin dikileceğini söyledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.