Raci Bilici’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası

Raci Bilici’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası
İHD MYK üyesi avukat Raci Bilici’ye “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi DİYARBAKIR YENİGÜN - İnsan Hakları Derneği...

İHD MYK üyesi avukat Raci Bilici’ye “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

DİYARBAKIR YENİGÜN - İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi avukat Raci Bilici'nin 2011-2014 yılları arasında, derneğin ihlal raporlarını hazırlamak, hak örgütleri toplantılarına ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) faaliyetlerine katıldığı gerekçesiyle "örgüt üyeliği"  iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre duruşmada Bilici ve avukatları hazır bulunurken, çok sayıda avukat ve insan hakları savunucusu da duruşmayı izledi. İddia makamı, önceki duruşma sunduğu ceza istemli mütalaasını tekrarlayarak, Bilici’nin üzerine atılı "örgüte üye olmak" suçundan 7 buçuk yıl ile 15 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmasını istedi.

‘İnsan hakları savunucusu olarak katıldım’

Duruşmada savcının mütalaasına karşı savunma yapan Bilici, “22 yıl öğretmenlik yaptım. Darbeden sonra 3 ay açığa alındım ve göreve iade edildim. Avukatlık yapmak için görevimden istifa ettim. Şu an avukat olarak karşınızdayım. Uzun yıllardır insan hakları savunucusu olarak aktif çalışıyorum. İHD yöneticiliği ve İHD Diyarbakır Şube başkanlığı yaptım. Hak savunucuları olarak yaşanan hak ihlallerini tespit eder ve raporlar halinde yayınlarız. Hak ihlallerinin bir daha yaşanmaması için gerekli yetkililer ve siyasi iktidarla görüşürüz. İnsan hakları savunucusu ve sivil toplum örgütü temsilcisi olarak GÖÇ-DER’in davetiyesi üzerine ‘Göç Konferansı’na katıldım. Moderatorlük yaptım. Dosyada yer alan konuşmalar 2011 yılına ait, bunları net olarak hatırlamam mümkün değil. Konuşmalar dosyada da kesik kesik yer alıyor ve bir anlam bütünlüğü yok. Çatışmaların başlamaması için siyasi iktidarla defalarca görüştük. Canlı kalkan gibi eylemleri bizim önermemiz ve yapmamız mümkün değil. Beraatımı istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bilici’ye ceza

Bilici’nin avukatlarının yaptığı savunmanın ardından mahkemeye heyeti, Bilici’ye “örgüt üyesi” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.