PTT’de mobing iddiası

PTT’de mobing iddiası
Diyarbakır PTT Genel Müdürlüğü yaşandığı ileri sürülen keyfi uygulamalar ve mobinge ilişkin düzenlenen basın açıklamasında konuşan KESK HABER...

Diyarbakır PTT Genel Müdürlüğü yaşandığı ileri sürülen keyfi uygulamalar ve mobinge ilişkin düzenlenen basın açıklamasında konuşan KESK HABER SEN Diyarbakır Şube Sekreteri Esra Ademhan, Anayasada var olan "eşit işe eşit ücret” yaklaşımını her alanda dile getirdiklerini söyledi.  Ademhan, PTT’de aynı işi yapan personellerin ekonomik ve sosyal haklar konusunda ise eşit olmaları gerektiğine dikkat çekti

Remziye ÇELİK / Norşin ÖNCEL

DİYARBAKIR YENİGÜN - KESK HABER SEN Diyarbakır Şube,  PTT’de yaşandığı iddia edilen keyfi uygulamalar ve mobinge ilişkin basın açıklaması yaptı. Diyarbakır PTT Genel Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen basın açıklamasına sendika üyeleri ve kurum çalışanları katıldı. Burada konuşan KESK HABER SEN Diyarbakır Şube Sekreteri Esra Ademhan, Türkiye’nin köklü kurumlarından biri olan PTT’de keyfi uygulamalar ve mobingin her geçen gün arttığını ileri sürdü. Ademhan, “Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü'nde 2011 yılında yapılan cihet parsolasyonunda PİDM'de norm kadro 146 olarak tespit edilmiştir. 2019 yılında olduğumuz bu dönemde nüfus artışı, artan gönderi sayısı göz önünde bulundurularak norm kadronun arttırılması gerekirken; 2011 yılında belirlenen norm kadro sayısından 24 eksikle çalışılmaya devam edilmektedir. 2011 yılından bu yana ilimizde sağlıklı bir norm kadro çalışması yapılmamıştır” şeklinde konuştu.

“Eşit İşe Eşit Ücret”

Anayasada var olan "eşit işe eşit ücret” yaklaşımını her alanda dile getirdiklerini vurgulayan Ademhan, PTT’de aynı işi yapan personellerin ekonomik ve sosyal haklar konusunda eşit olmaları gerektiğine dikkat çekti. Ademhan, “PTT Genel Müdürlüğünün emri olmasına rağmen çoğu şubemiz halen tek personel ile çalışmaktadır. Yoğun iş yükünün olduğu şubelerde tek personelin çalışması; arkadaşlarımızın temel ihtiyaçlarını bile karşılayamamalarına neden olmaktadır. Şubelerimizde güvenlik personelinin olmaması arkadaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır. PTT şubeleri soyulmakta, personele fiziki müdahale gibi olumsuzluklarla karşı karşıya kalmakta ve can güvenliği hiçe sayılmaktadır” dedi.

“Personeller tayin isteme nedeni sendika ayrımcılığı”

Birçok PİDM personelinin Diyarbakır’dan gitmek için tayin döneminde tayin isteme nedenini şu şekilde açıklayan Ademhan, “Birçok Diyarbakır PİDM personelinin Diyarbakır'dan gitmek için tayin döneminde tayin istediği görülmektedir. Bunun temel sebebinin idarecilerin ve Diyarbakır PTT Başmüdürünün personel arasında sendika ayrımı yapmasından kaynaklı olduğunu görmekteyiz. Son 2 yıl içinde çeşitli vaatlerle ve baskıyla birçok üyemizi istifa ettirip; kendi deyimiyle gönül bağı ile bağlı olduğu yandaş sendikaya üye olmaya zorlamaktadır. İlçelerde 5 yıldan fazla çalışan üyelerimiz merkeze alınmaz iken; bir iki yıllık yandaş sendika üyesi personel merkeze alınmaktadır. Yine başmüdürlüğe geçişin tek yolunun bu olduğunu personele ileten idareciler ve müdürler vardır. Son zamanlarda başmüdürlüğe alınan personelin belirttiğimiz kriterler doğrultusunda alındığı apaçık ortadadır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.