Emek ve Özgürlük İttifakı’nda tam uzlaşı sağlandı

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda tam uzlaşı sağlandı
Cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararını açıklayan Emek ve Özgürlük İttifakı, genel seçimlere dair stratejisini belirledi. HDP Yeşil Sol Parti ile...

Cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararını açıklayan Emek ve Özgürlük İttifakı, genel seçimlere dair stratejisini belirledi. HDP Yeşil Sol Parti ile TİP ve EMEP ise kendi logolarıyla ittifak çatısı altında seçime girecek.

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler gündemiyle 16 Mart’ta Halkların Demokratik Partisi’nin ev sahipliğinde toplanan Emek ve Özgürlük İttifakı, seçimlere ittifak çatısı altında girme kararını açıkladı. HDP ile Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) yer aldığı ittifak, dün Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair tutumlarını da açıklayarak, aday çıkarmayacaklarını deklare etti. İttifak, yürütülen müzakereler sonucunda tam uzlaşı sağlandı.

SEÇİM STRATEJİSİ NETLEŞTİ

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında seçimlere tek parti ve tek listeyle kararını ittifak toplantısına taşıyan HDP, bu ısrarını sürdürdü. Ancak TİP ve EMEP, aynı toplantıda seçimlere kendi logolarıyla girme eğilimi gösterdi. MYK’nin müzakere için tam yetki verdiği HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ile görüştü. Müzakere görüşmesinin ardından genel başkanlar, parti kurullarıyla görüşmek için süre istedi. Parti kurullarıyla görüşen Baş ve Akdeniz, ittifak masasına kararlarını bildirdi. Kararların bildirilmesinin ardından partiler arasında seçim stratejisine dair formül netleşti.

İTTİFAK ÇATISI ALTINDA SEÇİMLERE GİRİLİYOR

Anayasa Mahkemesi’nde devam eden kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması talebi reddedilen HDP, seçimlere ittifak çatısı altında Yeşil Sol Parti ile girecek. TİP ve EMEP de ittifak çatısı altında kendi logolarıyla seçimlere gidecek. İttifakta yer alan TÖP, EHP ve SMF ise Yeşil Sol Parti listesinden seçimlere girecek. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.