CHP Diyarbakır: Yanlış bilgilendirildik

CHP Diyarbakır: Yanlış bilgilendirildik
Silvan’da ‘Kılıçdaroğlu pankartının polis tarafından indirildiği’ iddiası ile gündeme gelen CHP İl Başkanlığı, yanlış bilgilendirmeden kaynaklı...

Silvan’da ‘Kılıçdaroğlu pankartının polis tarafından indirildiği’ iddiası ile gündeme gelen CHP İl Başkanlığı, yanlış bilgilendirmeden kaynaklı kamuoyundan özür diledi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının olduğu pankartın zorla indirildiği iddiası ile ilgili Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi.

İLÇE ÖRGÜTÜ YANLIŞ BİLGİLENDİDİ

Açıklamada, pankartın yanlış yere asıldığı, bilgilendirmenin de ilçe örgütü tarafından yanlış yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

“Silvan ilçemizde, bugün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun pankartının, önce izin verilip, sonra indirildiği yönündeki açıklamamız hakkında düzeltme yapmak gereği doğmuştur. Durumdan haberdar olunca ilk olarak İl Örgütümüz tarafından, yaşananları sormak üzere CHP Silvan İlçe Başkanı İhsan Kızılkan ile temas kurulmuştur. Trafik lambasının direklerine asılan afişin doğru yer olup olmadığı sorulan Kızılkan, ilçede tüm siyasi partilerin, söz konusu direğe afiş astıklarını belirtmiştir. Kızılkan ayrıca, pankartı asmak için izin başvurusu dilekçesini emniyete verdiğini, emniyetin cevabi olur yazısını yarın alacağını belirtmiş, gece trafik polislerinin eşliğinde, söz konusu pankartın asıldığı anlara ilişkin fotoğraflar da göndererek, pankartın asılmasında ve sorun olmadığı intibaını yaratmıştır.

TÜM TARAFLARA KARŞI ÖZRÜ BİR BORÇ BİLİRİZ

Ancak İlçe Kaymakamlığı, sabah asılan pankartın trafik ışığı direği olması nedeniyle indirilmesini istemesiyle, yine bizzat partililer tarafından söz konusu pankart indirilmiştir. Yanlış yönlendirme ve yanlış yere afiş asılması nedeniyle kamuoyuna verdiğimiz rahatsızlık için ilgili tüm taraflara karşı özrü bir borç biliriz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.