HÜDAPAR kararını açıkladı: ‘AK Parti listelerinden seçime katılacağız’   

HÜDAPAR kararını açıkladı: ‘AK Parti listelerinden seçime katılacağız’   
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 14 Mayıs'taki seçimlerde AK Parti listelerinden girmek suretiyle seçimlere katılacaklarını açıkladı. HÜDAPAR...

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 14 Mayıs'taki seçimlerde AK Parti listelerinden girmek suretiyle seçimlere katılacaklarını açıkladı.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini hatırlattı.  Yapıcıoğlu, parlamento seçimlerine AK Parti listelerinden gireceklerini söyledi.

İttifak kararlarıyla ilgili basın açıklaması yapan Yapıcıoğlu şöyle konuştu:

"Malumlarınız olduğu üzere 5 Ocak 2023 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanıyla bir görüşmemiz olmuştu. O görüşmede ittifaklar gündeme gelmişti ve görüşmeden sonra basına yaptığımız açıklamada bir ittifak teklifinin olduğunu, bunu partimizin yetkili kurullarında değerlendireceğimizi söyledik. Görüşmeler devam etti ve hepinizin malum olduğu üzere yine 6 Şubat tarihinde çifte depremle sarsıldık. 11 ilimizde çok ciddi yıkımlar meydana geldi ve o depremlerden sonra bizim birinci öncelikli gündemimiz de deprem oldu, yaraları sarmaya koştuk. O dönemde ittifakla ilgili görüşmeler bir anlamda kesintiye uğradı, daha sonra yaraların kısmen sarılmasından sonra hayat devam ediyordu ve seçim kararı alındı. Bu seçim kararından sonra Sayın Cumhurbaşkanının seçimlerinin yenilenmesine dair kararı imzalamasından sonra Yüksek Seçim Kurulu aynı gün toplandı."

'HÜDA PAR OLARAK BASİT HESAPLARA GİRMEDİK'

Seçimlere kendi logolarıyla katılmak istediklerini söyleyen Yapıcıoğlu, "Seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılmasına karar verildi ve bu karar Resmî Gazetede yayınlandı. 11 Mart günü hemen akabinde biz başkanlık divanındaki arkadaşlarınızla toplantı halindeydik ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Erdoğan'a destek vereceğimizi açıklamıştık. Parlamento seçimleriyle ilgili ise görüşmelerimizin devam ettiğini belirtmiştik. Görüşmeler bir müddet daha devam etti ve sonuç itibariyle bizler HÜDA PAR olarak aslında başından beri kendi logomuzla ittifak içerisinde seçimlere katılma yönünde ağırlık kazanan bir görüşümüz vardı. Sizlerin de malumları olduğu üzere geçen sene seçim kanunlarında değişiklikler yapıldı ve bu önümüzdeki seçimlerde bu yeni kanun uygulanacak. Yeni kanunun uygulandığı seçimlerde de ittifak içerisinde yer alan partiler birbirlerinin artık oylarından istifade edemeyecekler, her partinin oyu ayrı ayrı sayılacak. Görüşmeler devam ederken birkaç kez basının karşısına çıktık ve ısrarla şunu söyledik: Dedik ki seçimlere birlikte girme, parlamento seçimlerinde de birlikte hareket etme iradesi esasen vardır prensipte bu konuda bir anlaşmamız vardır ama bunun nasıl olacağı üzerinde arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bu çalışmaları yaparken de biz HÜDA PAR olarak basit hesaplara girmedik yani bu seçimlerde ittifaka dahil olma durumunda birinci önceliğimiz HÜDA PAR'ın kaç vekil ile Meclis'te temsil edileceğinden ziyade ittifakın totalde toplam olarak çoğunluğu sağlayıp sağlayamayacağı konusunda biz kafa yorduk ve o tür simülasyonlar gelişirdik yani maksimum fayda nasıl elde edilir en iyi sonucu nasıl alabiliriz." dedi.

'ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ ERDOĞAN'IN İPİ GÖĞÜSLEMESİ'

Birinci önceliklerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanması olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Elbette ittifak içerisindeki partilerin de istifade edeceği ama toplamda ittifakın Meclis çoğunluğunu nasıl sağlayacağı üzerinde durduk. Bu seçimlerde bizler için birinci öncelik hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'taki seçimlerde yine ipi önde göğüslemesi ve bir dönem daha Türkiye'yi idare etmesi. Akabinde ikinci sırada gelen önceliğimizde şu oldu. Eğer Sayın Erdoğan cumhurbaşkanlığı için şimdi kazanır cumhurbaşkanı olarak 5 yıl daha memleketi idare edecekse ama mecliste çoğunluk muhalefetin eline geçecekse bizi zor ve kritik bir süreç bekliyor. Bundan dolayı biz istedik ki meclis seçimlerinde de çoğunluk sağlansın. Üçüncü isteğimiz, talebimiz, beklentimiz partimizin de mecliste güçlü bir şekilde temsil edilmesi bu sesin meclisten millete duyurulması." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ LİSTELERİNDEN GİRMEK SURETİYLE SEÇİMLERE KATILACAĞIZ"

Seçime, AK Parti listelerinden katılacaklarını belirten Yapıcıoğlu, "Bu özelliklere göre simülasyonlar yapıldı ve sonuç itibariyle vardığımız karar şudur arkadaşlar: 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan parlamento seçimlerinde AK Parti listelerinden girmek suretiyle seçimlere katılacağız. Zira kendi logomuzla katılmamız durumunda biraz önce bahsettiğim gerekçelerle bu bahsettiğim önceliklerin gerçekleşmeyeceği düşüncesiyle böyle bir karar alma bir anlamda bir zorunluluktu, biz de bu karara vardık. Varmış olduğumuz kararın milletimiz için memleketimiz için ve partimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.