‘Pislik’ içindeki odada diyalize alınıyorlar

‘Pislik’ içindeki odada diyalize alınıyorlar
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, vücutlarına takılan kateter nedeniyle enfeksiyon kapmaları yüksek risk grubunda yer alan diyaliz hastalarının...

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, vücutlarına takılan kateter nedeniyle enfeksiyon kapmaları yüksek risk grubunda yer alan diyaliz hastalarının “pislik içindeki bir odada diyalize” alındıkları ortaya çıktı

DİYARBAKRI YENİGÜN - Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, bir skandal daha ortaya çıktı. Daha önce taht kuruları, çocuk ölümleri ve tahta kurularından kaynaklı alınan yeni mobilyanın imha edilmesi, asansörlerin bozuk olmasıyla gündeme gelen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, diyaliz hastalarının hijyenik olmayan koşullarda diyalize alındığı ortaya çıktı.

Hasta odaları adeta çöplük gibi

Hastanenin alt katında, belli periyotlarla ayakta tedavi uygulaması olarak diyalize alınan hastalar, "pislik içinde kalan" bir odada tedavilerinin yapıldığı, ortaya çıkan görüntülerle tespit edildi. Bir hasta yakını tarafından çekilen görüntülerde, hastaların diyalize alındığı küçük odalara çıkan koridor, çöp, kullanılmayan eşya, hortum, kablolar ve daha birçok tıbbi atığın olduğu görülüyor. Aynı eşyaların hastaların diyalize girdikleri odada var oldukları görülüyor. Oda kapılarının olmadığı, o da kapılarına branda çekildiği görülen görüntülerde, kova, iskele, el arabası, arabanın içinde kürek, süpürge, fırça olduğu, karton kutuların, boya kutuları ve bunlara ilişkin kullanılan malzemelerin olduğu göze çarpıyor. Envai çeşit malzemenin bulunduğu odanın bir yanında ise hastaların tedavi edildiği dikkat çeken görüntülerde, tedavi gören hastalar ise diyaliz hastaları.

Enfeksiyon kapma riski yüksek hasta grubundalar

Diyaliz hastaları, vücutlarındaki biriken fazla sıvının alınması için açılan kateter nedeniyle enfeksiyon kapma riski sıralamasında üst sıralarda yer alan diyaliz hastalarının kir içindeki bir ortamda diyalize alınması hastaların tepkilerine de neden oldu. Olaya tepki gösteren bir hasta yakını tarafından çekilen görüntülerde, temizlik için kullanılan suyunda, bir çalışan tarafından hastaların bulunduğu odadan alınması dikkat çekiyor. Sürekli, kötü görüntülerle gündeme gelen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, her olaydan sonra hem açıklama yapmaktan hem de kötü görüntülerin ortadan kaldırılması ve hijyen koşullarının ortadan kaldırılması noktasında adım atmaktan kaçınıyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.