Pandemi döneminde saç sağlığı sorunları arttı

Pandemi döneminde saç sağlığı sorunları arttı
Saç Ekim Direktörü Yasemin Gülgör, pandemi döneminde yaşanan stres artışı nedeniyle saç sağlığı sorunlarının daha fazla görülmeye başlandığını...

Saç Ekim Direktörü Yasemin Gülgör, pandemi döneminde yaşanan stres artışı nedeniyle saç sağlığı sorunlarının daha fazla görülmeye başlandığını söyledi

DİYARBAKIR YENİGÜN - Covid-19 virüsü dünyayı tehdit etmeye devam ederken, virüs çevresel ve psikolojik etkileriyle de insanlığı olumsuz etkiliyor. Bunların en başında da saç sağlığı geliyor. Pandemi döneminde yaşanan aşırı stresin saç sağlığını olumsuz etkilediğini belirten Saç Ekim Direktörü ve Halkla İlişkiler Müdürü Yasemin Gülgör, “Salgın döneminde saç dökülmesi, saçlarda güçsüzlük şikayetiyle çok sayıda kişi saç sağlığı merkezlerine başvuruyor” dedi. Saç sağlığının korunması için önerilerde bulunan Gülgör, “Yeşil yapraklı sebzeler Ispanak, brokoli, sebzeler A ve C vitamini zenginidir. Koyu ve yeşil yapraklı sebzeler vücuda kalsiyum ve demir sağlar. Sebum salgılanmasına yardımcı olur." ifadelerine yer verdi. Gülgör tüketilmesini tavsiye ettiği yiyecekleri de şu şekilde sıraladı;

Havuç: A vitamini açısından mükemmel bir kaynaktır. Evinizde salatalarınıza bol bol ilave ederek zengin salatalar yaparak saçlarınızın bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Tam tahıllı ekmekler: Çinko ve demir açısından oldukça zenginlerdir. İçeriğindeki B vitamini sayesinde saçların gereksinim duyduğu vitaminleri vermiş olursunuz.

Yumurta: Yumurtayı ister kırın ister haşlayın nasıl tüketmek istiyorsanız o şekilde tüketebilirsiniz yeter ki tüketin neden mi? Saçlarınız açısından oldukça zengin bir protein kaynağıdır. Ve inanılmaz bir protein kaynağıdır.

Ceviz, fındık vb..: O mega 3 yağ asitleri içerir. Saç dökülmelerine karşı kalkan görevi görmektedir. Lütfen ara öğünlerde ceviz ve fındık badem tüketmeniz gerekmektedir.

Tavuk: İçeriğindeki protein sayesinde saçlarınız sağlığına kavuşarak canlanmasına yardımcı olur.

Süt Ürünleri: Düşük yağlı süt ve yoğurt saç sağlığı açısından çok önemlidir. Protein alımı için ara ve ana öğünlerde muhakkak tüketmelisiniz.

Balık Ürünleri: B6 açısından zengindir.

Patates: B4 vitamini saç folikülleri için oldukça önemli ve besleyicidir.

Baklagiller: Çinko protein ve vitamin açısından oldukça zengindir. Saçlarınızın sağlıklı uzamasına yardımcı olacaktır. Saçlarınızı her gün yıkamak yerine lütfen 3 günde bir yıkamakta önemlidir. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.